De ska producera el på byggarbetsplatsen


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.5px ’Guardian Sans’}
Infrastrukturentreprenören Implenia Norge har lagt en order på två vätebränsle-cellsmoduler från det norska enerigföretaget Teco 2030 ASA.

Infrastrukturentreprenören Implenia Norge har lagt en order på två FCM400 vätebränsle-cellsmoduler från Teco 2030 ASA. Ordern är värd 20 miljoner kronor, med option på att installera ytterligare två FCM400-system med komplett kraft- och automationsutrustning.

Ordern inkluderar två TECO 2030 FCM400 bränslecellsmoduler för en total effekt på 800 kW med all kraft- och automationsutrustning. Denna kommer att installeras i en 20 fots ISO-container som kommer att producera nollutsläppsenergi för byggarbetsplatser.

Bränslecellerna är planerade att levereras under 3:e kvartalet 2023. Varje bränslecellsmodul är designad med 400kW nettoeffektkapacitet och är designad för ett skalbart och modulärt tillvägagångssätt.

Ordern bygger på det tidigare aviserade samarbetet mellan TECO 2030 och Implenia och efterföljande tillkännagivandebidrag från ENOVA för att utveckla och pilotera vätgasdrivna lösningar för att eliminera utsläpp på byggarbetsplatser.

Implenia har en option att inkludera ytterligare två bränslecellsmoduler i HydroPilot-containern som kan öka effektkapaciteten till 1600 kW.

– Det faktum att en internationell infrastrukturentreprenör som Implenia går vidare med vätebränsleceller som energikälla för sina anläggningar sänder en stark signal om att detta nu är ett hållbart utsläppsfritt alternativ för tunga applikationer, säger Tore Enger, vd för TECO 2030 ASA.

– Implenia erkänner och stöder den norska regeringens plan att göra transportsektorns byggarbetsplatser fossilfria. Vi tror att vätebränsleceller kommer att spela en stor roll för att uppnå denna ambition, säger Audun Aaland, vd för Implenia Norge.

Implenia Norge är ett dotterbolag till Implenia AG med huvudkontor i Schweiz.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se