Danfoss köper Eaton Hydraulics

Danfoss_flag

Danfoss har ingått ett avtal om att förvärva Eaton’s Hydraulics verksamhet till ett kontantköpspris på 3,3 miljarder dollar (cirka 31,18 miljarder kronor).

Danfoss är ett globalt företag med verksamhet på många olika marknader, inklusive mobil hydraulik som används i entreprenad- och skogsmaskiner. Under de första nio månaderna 2019 omsatte företaget 4,8 miljarder euro  med en nettovinst på 383 miljoner euro. Eaton Hydraulics tillhandahåller produkter för kunder på marknader inklusive jordbruk och byggande.

– I dag tar vi ett betydande och transformerande steg för att skapa en global ledare inom mobil och industriell hydraulik. Det är en möjlighet en gång i livet att kombinera våra i stort sett komplementära portföljer och geografiska fotavtryck, säger Kim Fausing, vd och koncernchef på Danfoss.

– Eatons hydraulikgrupp kommer att vara en del av ett företag som strävar efter att bli en global ledare inom mobil- och industrihydraulik. Den kombinerade verksamheten kommer också att gynna kunder och distributörer genom att erbjuda branschledande teknik och en mycket bredare portfölj av hydrauliska lösningar, säger Craig Arnold, Eatons ordförande och vd.

Båda företagen är globala och förvärvet gör det möjligt för Danfoss att komma in på den industriella hydraulikmarknaden som betjänas av Eaton Hydraulics.

Verksamheten överförs till det befintliga Danfoss affärssegmentet Danfoss Power Solutions och med denna transaktion kommer Danfoss att öka sin storlek med en tredjedel.

Transaktionen är föremål för vanliga konkurrensvillkor och myndighetsgodkännanden. Det förväntas vara klart i slutet av året.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se