Case lanserar ny 20 tons bandgrävare

Case Construction Equipment har utökat sin E-serie med ytterligare en 20-tons bandgrävare, i och med lanseringen av CX210E-S. Modellen ”Essential” beskrivs som ett alternativ till befintliga CX210E med samma prestanda som standardmodellen men till ett lägre pris.

Maskinen drivs av samma motor, FTP Nef6 steg V-dieselmotor och utmärks av samma teknologi som standardmodellen.

CX210E-S är byggd på en heavyduty ram med en LC-undervagn med förstärkta komponenter. Bandstället har enkelspårstyrning och trippla grouser stålband med 600 mm heavy-duty eller 700 mm bredd.De nya grävmaskinerna är utrustade med en heavy-duty monobom och en enkel sticka på 2,94 meter.

Case CX210E-S fabriksutrustas med snabbkopplingar som standard och en multifunktionell högflödeshydraulik med en lågflödesventil som tillval vilket gör det möjligtatt använda alla typer av redskap.

Förarhytten har en uppvärmd luftstol med integrerad spakkonsol, 10-tums pekskärm, inbyggd luftkonditionering och fem programmerbara knappar, Blåtandsradio, LED-belysningspaket och ett FOPS Level 2-skydd.

E-S-modellen är ungefär 500 kilo tyngre än CX210E beroende på heavy-duty-utrustningen, lägre byggstruktur och undervagn och kan boostas med ytterligare 500 kilo genom en kraftigare motvikt för att ännu bättre kunna hantera tyngre redskap. Lyftkapacitet och dragkraft är det närmaste oförändrad liksom maskinens brytkraft.

Den nya ”Essential”-modellen drar nytta av alla befintliga tjänster från CASE, inklusive utökad garanti och planerad underhållskontrakt, regelbundna inspektioner, vätskeanalyser, underhållskit och telematik. CX210E-S utrustas som standard med samma dubbelriktade modem som övriga bandgrävare i E-serien som möjliggöra för kunderna att dra nytta av hela Case utbud av uppkopplade tjänster, exempelvis Case Site Watch och den proaktiva återförsäljarsupporttjänsten Case SiteConnect.

– 20-tons segmentet är fortsatt ett av de största och mest konkurrensutsatta på den europeiska bandgrävarmarknaden. Genom att erbjuda en enklare konfiguration till ett mer konkurrenskraftigt pris utan avkall på prestanda, kvalitet och reliabilitet bidrar CX210E-S med ett väsentligt ”Essential” val för den kostnadsmedvetna entreprenören eller uthyraren, skriver Case CE i ett pressmeddelande. 

Lansering i Europa sker under första kvartalet 2024. I Sverige säljs Case av Maskinia i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se