Allu lanserar ny kross- och siktskopa

Finska Allu som sedan tidigare tillverkar kross- och siktskopor för materialbearbetning lanserar nu en ny produkt – Allu Crusher.

Allu Crusher. hade sin globala premiär på maskinmässan Conexpo som arrangerades  i Las Vegas tidigare i mars. 

Nu lanserar Allu Sverige produkten på den svenska marknaden. Det nya tunga utbudet av Allu utrustning för krossning är utformat för att uppfylla kraven från rivnings-, återvinnings- och bergmaterialsindustrin.

Den globala lanseringen av Allu Crusher utgörs initialt av tre modeller för grävmaskiner i storleken 10–35 ton. Modellerna har specialutvecklade funktioner för enkel användning och optimerad prestanda, samtidigt som snabbt underhåll ute på fältet möjliggörs.

Exempel på kundfokuserade funktioner i nya llu Crusher:

• Reversibel krossning: Minimerar risken för stopp, blockeringar eller andra låsningar, samtidigt som högre produktionsnivåer kan uppnås. Dessutom minskas behovet av fysisk hantering i processen.

• Matningsplatta inbyggd i käften säkerställer att matningen även i en fullt lastad skopa levererar hög kapacitet men minimal risk för stackning.

• Enkel mekanisk justering för reglering av slutfraktion gör hela krossprocessen enkel och säker med snabb justering för olika fraktioner.

• Krossen öppnas ”som en mussla” vilket garanterar snabba och smidiga byten av slitdelar tack vare mycket god åtkomst. Detta sparar tid på underhåll, riskerna minimeras för operatör/mekaniker och tiden som kan läggas på produktiv krossning maximeras.

– Äntligen kan vi erbjuda en produkt för krossning av riktigt hårda material. Vi ser fram emot att ta denna kundfokuserade lösning ut på marknaden. Allu Crusher kommer komplettera vårt omfattande befintliga produkterbjudande och målet är självklart att utöka kundbasen här i Sverige, säger Magnus Eriksson vd på Allu Sverige.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se