Ingen maskinmässa på Solvalla i år – flyttas till 2022

Svenska Maskinmässan flyttas fram till juni 2022. Beslutet har tagits av MaskinLeverantörerna och At Event Sweden, arrangör av mötesplatsen.

Svenska Maskinmässan som skulle ha genomförts denna vecka, flyttades först fram till oktober i år, men på grund av den rådande situationen med coronaviruspandemin, som bland annat innebär begränsningar för allmänna sammankomster har beslut tagits att flytta fram Svenska Maskinmässan till juni 2022.

– Under rådande omständigheter är vi tvungna att ställa in genomförandet av Svenska Maskinmässan 2020, säger Christer Söderberg, Director Marketing & Business Strategy på Swecon Anläggningsmaskiner och ordförande i MaskinLeverantörernas bygg & anläggningsmaskinsektion. Vi hoppades länge på att mässan skulle kunna genomföras till hösten 2020, men osäkerheten inför hur situationen med coronaviruspandemin utvecklar sig gör att förutsättningarna inte finns för att kunna genomföra en trygg mötesplats för besökare och utställare i höst.

Som förutsättningarna är idag med restriktioner kring allmänna sammankomster samt en stor osäkerhet kring hur situationen är till hösten fanns det inget annat val än att flytta fram mässan från 2020Mats Hofstam, vd på Broddson och ordförande i MaskinLeverantörernas vägunderhållsmaskinsektion

För att skapa en mötesplats som motsvarar de högt ställda förväntningarna från besökare krävs god planering och framförhållning för att utställarna skall kunna leverera det besökarna förväntar sig. Därför har man valt att inte skjuta på beslutet ytterligare, utan välja att ställa in genomförandet 2020 och istället flytta nästa mässa till juni 2022.

– Det var ett tråkigt men nödvändigt beslut, förklarar Mats Hofstam, vd på Broddson och ordförande i MaskinLeverantörernas vägunderhållsmaskinsektion. Som förutsättningarna är idag med restriktioner kring allmänna sammankomster samt en stor osäkerhet kring hur situationen är till hösten fanns det inget annat val än att flytta fram mässan från 2020. Nu tar vi nya tag och siktar in oss på en riktigt bra mässa 2022 istället.

Fotnot: Den 3-5 juni 2021 arrangeras Swedish Forestry Expo på Solvalla. Därför flyttas Svenska Maskinmässan till 2022.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: