YstaMaskiner lanserar nytt kättinghuvud från GreenTec

greentec rx 133
Det nya RX-huvudet från danska GreenTec är konstruerats i Strenx 700 höghållfasthetsstål från svenska SSAB, för gräs och sly i tuffa miljöer. Det kommer premiärvisas i YstaMaskiners monter på Svenska Maskinmässan.

Det nya RX-huvudet från danska GreenTec är konstruerats i Strenx 700 höghållfasthetsstål från svenska SSAB, för gräs och sly i tuffa miljöer.

RX 133 är ett hydrauliskt kättinghuvud speciellt utvecklad för användning under extrema förhållanden med stenar och trädstubbar. Kättinghuvudet förstör alla hinder i vägen. Oavsett om det är grenar, buskar eller liknande. RX 133 kan monteras på stora fordon, som traktorer och grävmaskiner.

RX 133 kommer med två skärsystem: kedjor eller knivar. Kedjorna används för att klippa gräs och buskar under steniga förhållanden. Knivarna används för häckklippning och gräsklippning under normala förhållanden. Foto: Anja Mahon

Skyddskåpan i fronten öppnar och stänger sig efter mängden material som ska klippas. Detta sker helt automatiskt genom att en hydraulkolv till kåpan kopplas till en ackumulator, vilket minimerar risken för att klippt material kastas ut från kättinghuvudet.

Huvudet kan utrustas med kedjemagasin med tre 10 mm/13  mm kedjor eller med en hållare för kraftiga knivar alternativt kedjor. Infästningen har inbyggd justerbar rörlig panelupphängning med flytläge, vilket gör att huvudet lättare följer underlaget. Om man klipper på sidan av en skogsbilväg kan huvudets flytläge låsas fast för en säkrare körning.

”RX 133 är ett hydrauliskt kättinghuvud speciellt utvecklad för användning under extrema förhållanden med stenar och trädstubbar”

Kättinghuvud GreenTec RX kan monteras på Scorpions 530/630/730/830-serien och Spider 520/620/720/820 och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare.

GreenTec RX 133 kräver tre hydrauluttag från bäraren. 1 tryck, 1 retur och 1 fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd 85–110 liter per minut med ett oljetryck på 210– 315 bar.

Det nya kättinghuvudet kommer premiärvisas i YstaMaskiners monter på Svenska Maskinmässan som arrangeras på Solvalla travbana i Stockholm den 30 maj till 1 juni.

Länk till YstaMaskiner

Här kan du läsa fler nyheter inom entreprenadredskap

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se