YstaMaskiner lanserar ny frontmonterad armklipp

frontmonterad armklipp Greentec 630 Basic Front i utförande för släntklippning monterad på redskapsbärare.
Scorpion Basic 630 frontmonterad på Wille redskapsbärare. utrustad med släntklippningsaggregat. Armklipparen har i detta utförande en räckvidd på 6,3 meter. Foto: Anja Mahon

YstaMaskiner lanserar GreenTec 530 och 630 Basic Front som är en helt nykonstruerad frontmatad armklippare. basic armklippare S eller Plus finns räckvidd på 5,2 respektive 6,3 meter. 

–Scorpion Basic byggs i Strenx höghållfasthetsstål, har ett nytt lågt chassi som uppges ge bättre sikt för operatören samt en stabilare gång tack vare ett lägre viktcentrum.

Armen är utrustad med påkörningssäkring i båda körriktningarna som anpassar sig hur långt ut armen är från bärarmaskinen samt har ett vridtorn som gör att armen kan vridas framåt och bakåt 155 grader.

Med Basic S arbetar operatören rakt ut från maskinen och på Basic Plus (Rotor, Flex, Auto Flex) ökar arbetsområdet både framåt och bakåt. Enligt YstaMaskiner kan båda modellerna med fördel användas vid klippning av häckar, buskar, träd och släntklippning.

Armklipparna kan monteras på hjullastare eller i frontlyften på en traktor. Moderna traktorer  och hjullastare är i allt högre grad utrustade med kraftfulla hydraulsystem utformade för externa behov. Dessa kan med fördel användas för hydrauliskt drivna armklippare.

frontmonterad armklipp Greentec 630 Basic Front i utförande för sågning av häckar och buskar monterad på redskapsbärare.
Scorpion Basic 630 frontmonterad på Fendt traktor, utrustad med grensågaggregat med fyra sågklingor för sågning av häckar och buskar. Det låga chassit ger bättre sikt för operatören och en stabilare gång. Foto: Anja Mahon.

– Med Scorpion Basic Front-serien har GreenTec utvecklat en komplett armklipparserie som använder traktorns eller hjullastarens hydraulsystem som enda energikälla. Basic är i grundutförandet försedd med Hybrid Arm System, vilket innebär att armen kan styras både med och utan parallellfunktion, säger Fredrik Lidberg, försäljningschef på YstaMaskiner.

Med parallellföringen aktiverad justeras armen enkelt ut och in, men behåller horisontell nivå och utan parallellföring styrs övre och nedre arm var för sig.

Val av funktion görs enkelt på maskinens manöverpanel i hytten. Med detta flexibla system kan de båda rörelsemönstren med dess fördelar användas i samma maskin (två maskiner i en). Detta ger flera olika fördelar beroende på vilket redskap som monteras, vilket arbete som ska göras och om maskinens manöverförmåga begränsas av omgivningen. 

– GreenTec erbjuder ett stort urval av verktyg som slaghackar, kättinghuvud, häckklippare och grensågar. Det breda utbudet av redskap gör Scorpion Basic Front armklippare till ett populärt val som kommer till användning hela året, säger Fredrik Lidberg avslutningsvis.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner!

Länk till YstaMaskiner

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se

PLUS modellerna är utrustade med Rotor Flex (270 grader vridning & 180 grader tiltning ) och Auto Flex (automtisk vertikal positionering).