Vermeer Viking introducerar SubSurface Instruments i Sverige

hires-aml-pro-field

SubSurface Instruments är kända som tillverkare av ytterst tillförlitliga och underhållsfria apparater som högfrekventa och magnetiska lokaliserare, rör- och kabellokaliserare, läckagesensorer, läckekorrelatorer, gradiometrar för borrhål och liknande.

SSI locators senaste innovation AML eller ”All Material Locator” är inte en vanlig kabelsökare. Med dessa enheter kan du lokalisera plast, metall och kablar under mark.

AML använder ultrahöga radiofrekvenser för att upptäcka densitetsskillnader i material under marken och kan därmed hitta alla material som avviker från markgrunden. Tex plast, metall och kablar (eller nästintill allt som har en kant).

Handenheten är tillverkad i slagtålig plast som gör den lätt och hållbar. De uppladdningsbara litiumbatterierna ger en pålitlig och långlivad strömkälla. I handenheten sitter de högprecisa UHF-radiomottagarna som känner av när radiovågorna träffar kanten av det underjordiska fyndet.

I Subsurface instruments sortiment finns även ML-3 metalldetektor. ML-3 är en metalldetektor för detektion av järnmetallobjekt, så som gränsstolpar/markörer, strömförande kablar etc.

ML-3 är byggd i ett robust skal i flygplans aluminium med lätt vikt för hantering med en hand. enheten är 100 procent vattentät med IP68 klassning ned till 76 meter – en första i industrin. Det innebär att den kan användas i tuffa väderförhållanden och helt omsluten av vatten. Med en automatisk noll-funktion låter användaren sluta ut omgivande magnetism eller magnetisk strålning i mark eller vatten. Den digitala finjusteringen ger oslagbar pricksäkerhet i att hitta magnetiska material.

Länk till Vermeer Viking

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se