Gjerstad tillverkar skopor åt Caterpillar

Avtal klart: F.v. försäljningschef Rogier Tonies på Caterpillar Worktools Europa, Tor Kjetilson Moe, vd på Gjerstad Products och Vilmundur Theodorsson, senior produktchef för grävmaskiner på Pon Equipment AS. Foto: Pon Equipment.
Avtal klart: F.v. försäljningschef Rogier Tonies på Caterpillar Worktools Europa, Tor Kjetilson Moe, vd på Gjerstad Products och Vilmundur Theodorsson, senior produktchef för grävmaskiner på Pon Equipment AS.
Foto: Pon Equipment.

Pon Equipment lanserar en ny serie Cat-skopserie för grävmaskiner från 10 till 42 ton som ska tillverkas av norska Gjerstad.

– Vi har länge väntat på att Caterpillar skulle komma med en skopserie som var anpassad för nordiska förhållanden, och till sist blev det klart, säger Espen Paulseth marknadschef på norska Pon Equipment AS.

Det är Gjerstad Products som ska tillverka skoporna för Caterpillar som i början av nästa år får påmonterat en Product Link som ger information om var skopan befinner sig.

I ett pressmeddelande skriver Pon Equipment:

– Våra kunder har  god erfarenhet av Caterpillar-tillverkade skopor på Cat 352 och uppåt, men skoporna som har sålts i Europa på de mindre maskinerna har inte konstruerats för nordiska förhållanden vare sig med avseende på design eller stålkvalitet.

Pon Equipment rekommenderar därför ett samarbete med lokala tillverkare för att säkerställa rätt form och kvalitet från dag ett. Efter långa och många förhandlingar valde Caterpillar slutligen Gjerstad som tillverkare.

– Vi kommer erbjuda skoporna på modellerna från 311FLRR till Cat 340FL och på M314F till M322F hjulgrävare. Både gräv-, planerings- och smalskopa kommer att säljas med Cat-logotypen, säger Vildmundur ”Villi” Theodorsson, senior produktchef på Pon Equipment AS.

Nyheten presenterades under Pons kunddagar vid Caterpillars Demo Center i Malaga i mitten av september.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se