Världens första el-drivna chassiburna sopmaskin

Ströman Maskin i Kungälv som är svensk generalagent för tyska Buchers sopmaskiner lanserar nu världens första el-drivna sopmaskin avsedd för montering på lastbilschassi. Enligt Ströman klarar den nya sopmaskinen 20 mil på en laddning.

Redan för fyra år sedan kom Bucher med världens första el-drivna sopmaskin i tvåkubiksklassen – City- Cat 2020EV. Den belönades bland annat med priset GreenTec Awards Top 3 på IFAT-mässan i München. 

Nu tar man alltså ytterligare ett steg i utvecklingen och är först ut med Bucher V65E att elektrifiera de större chassiburna sopmaskinerna. Noll avgasutsläpp och låg ljudnivå. En behållare på 6,5 kubikmeter sopbredd, 3600mm med dubbla borstar, vattentank på 1540 liter. Sopkapacitet, åtta timmar på en laddning.

 – Nu tar vi ytterligare ett steg framåt och blir därmed marknadsledande även i segmentet El-drivna och klimatsmarta sopmaskiner. Vi kan nu erbjuda fler modeller av specialanpassade maskiner som också är bra för klimatet säger Ströman Maskins vd Jan Rhodén. Det känns rätt för oss och i tiden, tillägger han. 

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se