Två tillverkare av snöredskap – på var sida om gränsen


IMG_8110_web

Uni-Väg i Sverige och Dalen i Norge inleder i år ett nära samarbete vad gäller tillverkning och försäljning av väg- och vinterutrustning för traktorer och entreprenadmaskiner.

–  Jag är mycket nöjd med att kunna presentera ett samarbete som innebär att Uni-Väg:s kunder nu även får tillgång till kvalitativa snöprodukter som snöslungor, sandspridare samt snö- och schaktblad från vår norska partner Dalen AS, säger Göran Leverud, vd på Uni-Väg AB. Båda företagen har ett gott renommé på var sida om gränsen och det ska bli spännande att se vad vårt samarbete kommer att leda till.

Dalens produkter är kända för att klara tuffa förhållanden, det märks tydligt när man en vårdag åker bil i 45 minuter på slingrande vägar från Bergen upp mot Norheimsund där Dalen har sin verksamhet. Snövallar på upp mot tre meter ligger fortfarande kvar i maj, så man förstår att årets nederbörd var riklig och att det behövs snöutrustning utöver det vanliga för att hålla vägarna rena.
Rätt över fjorden från Dalen industrianläggning ligger glaciären Folgefonna, som förövrigt används som Dalen:s testområde på sommaren.

Vi har under ett antal år sökt efter en partner med gott renommé och med samma filosofi gällande premiumprodukter som vi har. Vi har nu hittat den partner vi vill samarbeta med – säger Carl Larsson. Båda företagen tillverkar produkter som kompletterar varandra och genom detta samarbete över gränsen, kommer våra kunder får tillgång till ett ännu större produktutbud.

Dalen:s exportchef, Sveinung Kvalvik är personen som aktivt jobbat för att skapa goda förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete med Uni-Väg i Sverige. – Vi är mycket nöjda med att få till detta samarbete men Uni-Väg, en perfekt partner för oss som har fokus på snö och väg, säger Sveinung Kvalvik.    

När Carl Larsson och Göran Leverud förvärvade Uni-Väg för tre år sa de i en intervju ”att de ville stärka relationerna till återförsäljare i både Sverige och Norge”.
– Vi kanske stack ut hakan lite långt, när vi även nämnde Norge i denna intervju, säger Göran Leverud.  Tillsammans visar nu Uni-Väg och Dalen upp sitt utbud på höstens stora Lantbruksmässa i Jönköping.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se