Jonnys nya Doosan på finjobb i Skutskär

Det blev till slut Jonny Thyr på JT Schakt i Forsmark som la det vinnande budet när Maskinia auktionerade ut den unika hjulgrävaren Doosan DX140W-5 Black Edition. Maskinen levererades i början av juli och har redan varit ute på jobb i Täby, Essingeleden, Livgardet och är nu på fint uppdrag i norduppländska Skutskär.
Det blev till slut Jonny Thyr på JT Schakt i Forsmark som la det vinnande budet när Maskinia auktionerade ut den unika hjulgrävaren Doosan DX140W-5 Black Edition. Maskinen levererades i början av juli och har redan varit ute på jobb i Täby, Essingeleden, Livgardet och är nu på fint uppdrag i norduppländska Skutskär. Foto: Per Eriksson

(F o r s m a r k) Historen om JT Schakts hjulgrävare Doosan DX140W-5 Black Edition börjar med att Doosans svenska generalagent Maskinia lyckades ropa in den unika maskinen på maskinmässan Intermat som gick av stapeln i Paris den 24-26 april. Doosan auktionerade ut den bland sina generalagenter för att fira 400 000 tillverkade enheter.

När maskinen kom till Sverige beslöt Maskinia att den skulle auktioneras ut till svenska kunder under den Svenska Maskinmässan 2018 på Solvalla och stötta arbetet mot cancer.

Under mässans gång kunde besökarna lägga bud direkt i montern. Auktionen smygstartade redan  den 28 maj, pågick under mässan och avslutades på måndagen efter mässan, den 4 juni.

– Det blev ett rafflande avslut i budgivningen med flera som bjöd över varandra. Slutresultatet blev 2 412 000 kronor, det vill säga 262 000 kronor över utgångspris som skänktes till de tre organisationerna, Prostatacancerförbundet, Bröstcancerförbundet och Barncancerfonden. Den som la det vinnande budet var Jonny Thyr som driver JT Schakt i Forsmark.

– Jag var inte ens på Solvallamässan utan det var Maskinias vd
Fredrik Holmquist som tipsade mig om auktionen. Allt eftersom budgivningen pågick växte hornen och jag bestämde mig för att vinna auktionen, säger Jonny Thyr. Dessutom visste jag att överskottet skulle gå till en bra sak.

Tidigare hade Maskinia med leverantörer samlat ihop 500 000 kronor till de tre organisationerna,  Totalt fick de dela på 762 000 kronor. De leverantörer som stöttade auktionen var Engcon, Leica geosystems, KGK, Nokian Tyres, MittX, Lincoln (SKF) och Abkati.

Maskinen levererades till JT Schakt i början av juli och fram till dags datum har den redan varit ute på jobb i Täby, Essingeleden, Livgardet och nu i Skutskär.

Jonny Thyr är en man med många järn i elden. Vid Anläggningsvärldens besök är han i full färd med att packa pickupen för en älgjaktsresa med sina jämthundar till Ytterhogdal. Jonny Thyr är också en välkänd rallyprofil i Uppland och kör en hel del rallytävlingar med sin Toyota Corolla GT.

JT Schakt har sedan tidigare flera Doosan hjulgrävare, så det var ingen ”grisen i säcken-affär” när han budade hem maskinen. Totalt har företaget 26 anställda som är ute på jobb främst i Stockholm, Uppsala och norra Roslagen.

Just nu går maskinen på uppdrag i Skutskär där man bygger nya busshållplatser åt Trafikverket.

– Jag är imponerad av maskinens fina hydraulik och den bekväma hytten. Dessutom har man god sikt åt alla håll och utrustningsnivån går inte att klaga på säger Martin Grehn, maskinförare på JT Schakt.

Per Eriksson (Text & foto).

© Anläggningsvärlden 2018.
per@anlaggningsvarlden.se

Martin Grehn, maskinförare JT Schakt är helnöjd med firmans nya Doosan.
Martin Grehn, maskinförare JT Schakt är helnöjd med firmans nya Doosan.
JT Schakt har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga nya busshållplatser i Skutskär. Foto: Per Eriksson
JT Schakt har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga nya busshållplatser i Skutskär. Foto: Per Eriksson