Tufft och smart på Bilar Som Jobbar

_DSF1563
Tuffa firmabilar på Bilar Som Jobbar. Bilfirman Exclusive Cars visade bland annat en Dodge Ram 1500 Laramie. Den var utrustad med 6 tums höjning, offroad-stötfångare, LED-ljusramper, takbur m.m. Priset för hela bilen är 798.000 kronor plus moms. Välj mellan V8 Hemi eller V6 Ecodiesel. Dragvikt 3500 kg. Lastvikt 700 kg. Foto: Per Eriksson

26-29 januari arrangerades årets stora bil- och motorhändelse, Stockholm Motor Weekend på Stockholmsmässan. Under fyra dagar var det fullt hus med tre mässor, Bilar som Jobbar, MC-mässan, och Stockholm Lifestyle Motor Show.

Mässan lockade nästan 60.000 besökare och det ska väl sägas att de flesta nog åkte dit för att i första hand titta på motorcyklar.

Bilar Som Jobbar är en renodlad mässa för leverantörer och användare av lätta arbetsfordon. Lätta arbetsfordon är bilar som endast kräver B-körkort och som får väga max 3,5 ton. Segmentet är värd miljarder och varje år säljs fler än 50.000 lätta arbetsfordon i Sverige.

Under de fyra dagar som evenemanget pågick på Stockholmsmässan, fick besökarna möjlighet att träffa representanter från praktiskt taget alla de stora biltillverkarna i klassen, liksom representanter från tillbehörs- och utrustningssidan. Där fanns också inredningsspecialister – de som skräddarsyr fordonens last-, arbets- och stuvningsutrymmen samt påbyggare som visade olika typer av skåp, kåpor och flak.

Även bland företag som säljer belysning, elförsörjning och elektronik var det välrepresenterat på Bilar Som Jobbar.

– Bilar som jobbar har efter bara två gånger blivit den etablera mötesplatsen för tillverkare och användare av lätta transportbilar, säger Peter Näsman, projektledare på Stockholmsmässan.

Gränsen mellan arbetsfordon och fritidsfordon blir allt tunnare. Alltfler vill ha en firmabil med attityd. Det har Stockholmsbaserade bilfirman Exclusive Cars tagit fasta på och visade flera stylade USA-pickuper i montern.

Volkswagen hade en stor och välbesökt monter där man bland annat visade nya Crafter och Amarok med V6-dieseln.