Trejon lanserar mindre vagn med trevägstipp

Nyhet-pa-Svenska-Maskinmassan-2016

Under Svenska Maskinmässan 2-4 juni premiärvisade Trejon en mindre vagn med trevägstipp. En tippvagn särskilt utvecklad för kompaktlastare och mindre traktorer.

Den enaxlade tippvagnen FT-2200 lämpar sig väl för kommuner, parkförvaltningar och mindre entreprenörer. Den kan exempelvis kopplas till en kompaktlastare och erbjuder hög användarvänlighet samt enkelt handhavande till en rad olika arbetsuppgifter.

Trevägstipp, breda däck, lättavtagbara sidor, topp- eller bottenhängd bakläm, automatisk tippbegränsning i alla riktningar samt att vagnen går att använda som plattform är några av fördelarna.

– Det känns roligt att vi nu kan erbjuda en mindre vagn. Tippvagnen passar utmärkt till kompaktlastare och mindre traktorer, säger Henrik Johansson.

Förutom de smarta lösningarna har FT-2200 en låg tjänstevikt tack vara en optimerad konstruktion, kvalitetskomponenter och material av hög kvalitet. Detta ger en möjlig lastvikt upp till 2 200 kg.

– Med nätförhöjning och presenning har man även en vagn för exempelvis transport av ris och löv, avslutar Henrik Johansson.
Tippvagnen premiärvisades under Svenska Maskinmässan 2-4 juni och kommer kosta omkring 40.000 kronor plus moms.