Swecons nya vd: ”Rätt känsla från dag ett”

Swecons vd ulf hellström
Swecon har även en etablerad organisation som satsar på produktivitetshöjande tjänster och digitalisering där ett antal positiva nyheter kommer att lanseras under året. Foto Jonas Bilberg

– Efter cirka 20 år inom ABB-koncernen, de sista åren som affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige, hade jag inga direkta planer på att byta jobb eller bransch. Men vissa erbjudanden är extra svåra att motstå. Så sedan början av januari är jag nu vd för Swecon Sverige och från den första dagens härliga välkomnande kände jag att det var helt rätt beslut. säger Ulf Hellström, ny vd på Swecon.

– Nästa känsla – ju mer jag lärt känna företaget och medarbetarna – är en växande stolthet att få jobba på ett så välrenommerat företag som representerar ledande varumärken inom anläggningsbranschen.

Jag lockas av utmaningar. Den kanske största utmaningen av alla som ny chef, är att hitta rätt avvägning mellan förvaltning och förnyelse. Jag har under de första veckorna sett många goda exempel på hur välskött och väl fungerande Swecon är. Samtidigt har organisationen stora möjligheter att utvecklas med marknaden och våra kunder i centrum.

”Swecon har även en etablerad organisation som satsar på produktivitetshöjande tjänster och digitalisering där ett antal positiva nyheter kommer att lanseras under året”

En av Swecons stora styrkor är vår lokala närvaro i hela landet som ger oss en unik position i branschen. Till det kommer våra passionerade medarbetare som bland annat består av cirka 300 servicetekniker. Den styrkan ska vi bygga vidare på genom att satsa ännu mer på kompetens och medarbetare nära våra kunder. Det kommer fortsatt att vara en nyckel för oss för att säkerställa hög tillgänglighet och driftsäkerhet för maskinerna och därmed ökad lönsamhet för våra kunder.

– Men vi strävar hela tiden efter att bli bättre. Det vore förmätet att redan efter några veckor peka på förändringar. Däremot finns det en pågående utveckling som jag vill driva vidare, som arbetet med att vidga vår affär med ett tydlig erbjudande och strategi för uthyrning av maskiner. Swecon har även en etablerad organisation som satsar på produktivitetshöjande tjänster och digitalisering där ett antal positiva nyheter kommer att lanseras under året. Dessutom har vi precis sjösatt en organisation för att hantera vårt nya uppdrag som återförsäljare och servicepartner för Volvo Pentas industrisegment.

– Allt tyder på att 2024 blir ett spännande år med en mer normaliserad marknad som bromsas av en svagare byggbransch. Å andra sidan finns ett stort behov av investeringar inom infrastruktur tillsammans med alla industrisatsningar som görs i Sverige nu och inom ramen för den gröna omställningen, säger Ulf Hellström, avslutningsvis.

Här kan du läsa fler nyheter inom bygg och anläggning

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se