Swecons marknadschef: ”Förändringstakten ökar”

Swecons nya marknadschef David Alström lanserar tillsammans med Volvo CE kampanjen ”Förändringen börjar här” som bland annat handlar om omställningen till ett mer hållbart samhälle.

– Förändringen börjar här – och nu talar jag inte om mitt nya jobb som marknadschef på Swecon utan ”Förändringen börjar här” är en kampanj initierad av Volvo CE för att öka takten i omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger David Alström, ny marknadschef på Swecon.

Bygg- och anläggningsbranschen är inget undantag och tillsammans med Volvo CE som maskintillverkare tar Swecon nu ytterligare kliv för att omsätta ord till handling.

I början av juni premiärvisade Swecon de uppdaterade och helt elektriska hjullastaren Volvo L20 och minigrävaren EC18 på Svenska Maskinmässan som arrangerades på Solvalla 4-6 juni. Swecon visade även en hel utställning med tjänster för att driva hållbarhet, säkerhet och ökad lönsamhet för företagets kunder.

– Jag fick själv frågan om vi ”skapar ett behov eller om det här faktiskt behövs?”. Mitt svar och reflektion på frågan handlar dels om att jag tror att väldigt många i vår bransch har ett väldigt stort behov av ökad lönsamhet och säkrare verksamhet, dels att det samtidigt inte finns en utbredd vana av att ta hjälp av digitaliserade verktyg för förbättring. Det vill vi på Swecon förändra genom att öka utbudet av tjänster för att öka din lönsamhet, säkerhet och hållbarhet, förklarar David Alström.

Ett annat tydligt tecken på förändring är Stockholm stads upphandling kring Slakthusområdet, där staden krävde en helelektrisk bandgrävare på över 24 ton för att kunna vara med. Slut på svepande ord om miljöpåverkan i projektet till konkreta och skarpa krav.

Enligt Swecon kommer man i samarbete med Volvo CE säkerställa att kravet uppfylls och inom en inte allt för avlägsen framtid ska man leverera sin första helektriska grävmaskin utanför kompaktsegmentet.

– Personligen är jag helt övertygad om att förändringen inte bara har börjat, i många avseenden är den i full gång, säger David Alström, avslutningsvis. 

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se