Svårt att hitta kompetenta skogsmaskinförare

_DSF1589

AT Skogsservice i Höör har på kort tid gått från en till fem anställda. Ägaren, Anton Thelin, vill anställa fler, men han har svårt att hitta kompetenta skogsmaskinförare. Det skriver Svenskt Näringsliv i ett nyhetsbrev.

– Tanken var väl att jag skulle läsa vidare, men så jobbade jag en del inom skogsbruket och såg möjligheterna. Entreprenörsdrömmen tog över, säger Anton Thelin.

Från 2014, när han köpte upp ett företag med en anställd, har det gått rakt uppåt. Efterfrågan är stor och helst skulle Anton Thelin vilja fortsätta expandera, men att hitta folk är svårt. Speciellt i södra Sverige menar han att det är svårt att hitta någon att anställa som har kompetens att köra moderna skogsmaskiner.

– Jag har haft ute en annons och försökt marknadsföra den på både sociala medier och på olika skogsforum. Hittills har jag inte fått en enda ansökan.

Nu har företaget börjat ta in praktikanter från naturbruksgymnasiet för att hjälpa till att lära upp nästa generations maskinförare. Men hittills har det inte lett till några anställningar, skriver Svenskt Näringsliv.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se