SVAB lanserar nytt joystickhandtag

På årets upplaga av maskinmässan Intermat som arrangerades i Paris 24-27 april lanserades flera nya produkter från SVAB. Huvudnumret var joystickhandtaget A9 som ersätter den tidigare L8.

Enligt SVAB är A9-handtaget företagets med avancerade handtag och utvecklat för ett växande behov av ergonomi och möjligheten att kunna stura fler funktioner via grävmaskinens joystickshandtag.

I A9 finns det nu plats för upp till fem rullar per handtag. En rulle som styrs med pekfingret, en rulle som styrs med långfingret och upp till tre rullar som styrs med tummen. Mycket arbete uppges ha lagts ner för att säkerställa rätt placering av rullarna för pekfinger och långfinger så att de ska kunna manövreras simultant på ett kontrollerat sätt.

”I A9 finns det nu plats för upp till fem rullar per handtag.”

Precis som i ratten på en modern bil går det nu att även få värme i handtagen. Handtagsvärmen är ett tillval som ökar komforten vintertid.

Nu går det också att få hapisk feedback i joystickhandtaget som ska förbättra säkerhet, precision, användarkomfort och effektivitet. denna teknik ger maskinisten fysiska återkopplingar, som små vibrationer, vilket varnar för risker och möjliggör finstämda rörelser för en ökad precision i grävarbetet.

A9-handtaget kan även konfigureras med en nyutvecklad ergonomisk fem-läges HAT switch som kan användas för att navigera i grävmaskinens- och/eller i en extern display. Med hjälp av denna HAT switch behöver maskinisten inte släppa taget om handtagen, utan kan enkelt navigera och ändra inställningarna i maskinen direkt från handtagen och snabbare återgå till sitt pågående grävarbete.

A9-handtagen kan utrustas med ett ergonomiskt handstöd tack vare av en smidig infästning vilket gör det enkelt att installera i efterhand samtidigt som det inte är i vägen i hytten.

Här kan du läsa fler maskinnyheter

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se