Sture satsade på begagnad skördare

begagnad_skordare

När skogsentreprenören Sture Nygård från Lovisa, 9 mil öster om Helsingfors skulle köpa ny skördare föll valet på en begagnad Logset 5H Titan. – Maskinen är välskött och vi har redan hunnit avverka 1000 kubikmeter virke med den, säger Sture Nygårds.

Logset 5H Titan skördaren från 2010 är nu i Lovisatrakten hos sin tredje ägare Sture Nygård. Han köpte maskinen begagnad hösten 2017 och har hittills hunnit avverka cirka 1 000 kubikmeter virke med den.

– Hittills har skördaren fungerat verkligen bra. Det märks tydligt att Logset sköter om sina maskiner och att alla som arbetar på företaget drar åt samma håll, säger Sture Nygård.

Hans företag M&S Nygård OY har köpt begagnade skogsmaskiner förr. Sture Nygård har bland annat kört med mindre skördare tidigare.

– Nu ville jag ha en lite större skördare som klarar av steniga områden, men som ändå är avsedd för gallring, berättar han.

Då denna Logset 5H Titan skördare blev till salu hade den för Sture Nygårds behov, fel skördaraggregat. Det löste sig snabbt genom att Logset bytte ut skördaraggregatet till ett begagnat Logset TH45 aggregat.

– Jag har svårt att köpa något jag inte känner till från tidigare. Då skördaren kom till mig fick jag handledning i hur den skulle köras och efter det blev det affär. Logsets servicepersonal som besökt mig senare för att fixa något på maskinen har varit väldigt professionella och skött sitt arbete väl, avslutar Sture Nygård.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se