Specialredskap från Redskaparna

_dsf1520

Företaget Redskaparna  i Ljusne, strax söder om Söderhamn, tillverkar och säljer redskap och utrustning för entreprenadmaskiner. Specialanpassade och standardiserade skopor, gafflar och plogar, isrivare med mera.

Redskaparna AB bildades 1996 av Bengt Jansson, som fortfarande driver företaget med fyra anställda i produktionen.

Företaget har kunder över hela Sverige och exporterar även en del till Norge och Tyskland. Utöver mindre entreprenörer består kunderna av större verksamheter som massaindustri, värmeverk, hamnar och återvinningsstationer. – Vi tillverkar just nu en storsäckslyft för fem säckar som ska till Oxelösunds hamn och vi skickade nyligen tre storsäckslyftar för fyra säckar till en kund i Tyskland, berättar Bengt Jansson.

_dsf1521

– Det är kunderna  som vet vad de behöver. Vi är vana med specialanpassning, förklarar Bengt Jansson.

Han exemplifierar också med en återfyllnadsskopa för kabeldiken. Den är utrustad med en utfällbar arm med ett transportband som gör att man kan återfylla med stor precision.

På Maskinexpo i våras visade Redskaparna dessutom en ny isrivare som tillverkas i tre storlekar från 3,0 till 3,70 meter. – Isrivaren byggs för att vara ganska tung vilket gör att den river bort isen effektivare. Vi har även testat oss fram till den rätta vinkeln på bladet avslutar Bengt Jansson.

Länk till Redskaparna

_dsf1522