Sopvals från norska Tokvam

IMG_1566

Det anrika företaget Tokvam i Reinsvoll, Norge, som i 60 år tillverkat snöplogar, snöfräsar och sandspridare lanserar nu en serie sopvalsar på den nordiska marknaden.

– Vi kommer med en helt ny produktportfölj med ett sortiment av sommarredskap och först ut är den frontmonterade sopvalsen, säger Finn Kristian Tokvam, vd för Tokvam AS.

Den nya frontmonterade sopvalsen har ett inbyggt flytsystem som följer undrlaget automatiskt. Sopvalsen är avsedd för användning på traktor, hjullastare samt andra redskapsbärare. Den är utan sopbehållare och är konstruerad för att kunna användas i höga hastigheter. Tack vare Flex-infästningsystemet kan sopvalsen användas med hjullastare och traktor utan fler tillpassningar.

Sopvalsen finns i arbetsbredderna 250 respektive 300 centimeter. Borsten finns i diameter 70 och 90 centimeter.

Förra året ingick Tokvam i ett omfattande samarbete med Felleskjøpet Agri. (Norges motsvarighet till Lantmännen). Centralt i avtalet var en dubbelsidig förpliktelse om att bidra till utveckla varandras företag.

– Vi har också en tydlig målsättning om att växa utanför Norden. För att det ska bli möjligt måste vi förstå att det är få marknader som är lika vinterfokuserade som vi i Norden, avslutar Finn Kristian Tokvam.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se