Söderberg & Haak avslutar samarbete med Traktor Nord

Komatsus svenska generalagent Söderberg & Haak avslutar samarbetet med återförsäljaren Traktor Nord och startar egen fullserviceanläggning i Stockholmsregionen. Traktor Nord kommer fokusera på utförsäljning av företagets lagermaskiner.

Söderberg & Haak och Komatsu har tillsammans kommit fram till ett antal strategiska aktiviteter för att uppnå de mål man enats om. Ett fokusområde är bland annat ökad närvaro i storstadsregionenerna. Det innebär att man gör bedömningen att en större del av försäljningen behöver göras i egen regi vilket innebär att samarbetet med återförsäljaren Traktor Nord avslutas.

Enligt Komatsus svenska generalagent Söderberg & Haak så ökar entreprenadkundernas krav vilket kräver mer direktkontakt med tillverkaren både i affärsskedet och för att kunna genomföra lokala anpassningar som krävs för att passa den svenska marknaden.

Söderberg & Haaks strategi tillsammans med Komatsu bygger bland annat på att öka den egna närvaron i storstadsregionerna. Företaget har sedan tidigare egna fullserviceanläggningar i Skåne och Göteborg. Nu väljer man att starta upp på nytt i egen regi i Mälardalen.

Detta innebär att man avslutar samarbetet med återförsäljaren Traktor Nord, som är den nuvarande återförsäljaren i Mälardalen.

Från vänster: Joachim Mårtensson produktchef Komatsu, Veronica Holmlund platschef Söderberg & Haak Stockholm, Gustaf Thuresson vd Söderberg & Haak Maskin.

– Traktor Nord är en stark aktör i Mälardalen och har på deras tre anläggningar gett regionens entreprenadkunder en god service på för- och eftermarknad. Det är med stor respekt som vi tagit beslutet att starta upp i egen regi i Stockholm med tanke på vårt samarbete med Traktor Nord som vi har idag, säger Gustaf Thuresson, vd för Söderberg & Haak Maskin.

Den 1 mars startar Söderberg & Haak upp sin verksamhet och har enligt uppgift redan idag ett antal personer i Mälardalsregionen som står redo att axla den nya utmaningen.

Traktor Nord släpper exklusiviteten av varumärkena Komatsu och Bomag den 1 mars och samarbetet avslutas den 5 juni i år. Fram till dess kommer de fokusera på utförsäljning av lagermaskiner och ge fortsatt service till befintliga kunder.

– I dagsläget står det inte klart var Söderberg & Haak startar upp sin nya anläggning, men det kommer att bli en fullserviceanläggning med fokus på Komatsu och Bomag. Troligen kommer placeringen bli någonstans i norra Stockholm, skriver företaget i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se