SMP Parts tiltrotatorer kompatibla med Volvos grävare

Smart Connect möjliggör kommunikation mellan maskinen och tiltrotatorn. När tiltrotatorn kopplas till maskinen, kommuniceras all funktionalitet och teknisk data till maskinen genom Smart Connect. 

SMP Tiltrotatorer är kompatibla med den nya faceliften av Volvo EC250E och Volvo EC300E och detta är ett resultat av ett samarbete mellan Volvo CE, SMP Parts och SVAB hydraulik. 

– Den nya plattformen är spännande och ger den bästa tillgängliga tekniken du kan få idag på grävmaskinsmarknaden. Vissa lösningar, så som Smart Connect, som tillåter olika märken av tiltrotatorer att integreras sömlöst till våra maskiner och DigAssist, är unika och ger ett särskilt kundvärde, säger KurtDeleu, produktchef för grävmaskiner på Volvo CE.

Genom Volvo CE:s plattform DigAssist, finns en Factory-fit-lösning förberedd för SMP Parts tiltrotatorer. Det sparar tid och ger mer precision, samt ger möjlighet att ha kontroll över både grävmaskinen och tiltrotatorn samtidigt som man kan använda maskinens originaljoystick och all information presenteras på huvuddisplayen. 

– Volvo ligger i framkant på utvecklingen och vi är med på tåget och utvecklar våra produkter i samma takt vilket gör SMP till en självklar partner för så väl maskintillverkaren, maskin-återförsäljaren och slutkunden. I och med detta samarbete kan vi ha en Plug ´n Play lösning som uppfyller Volvos och kundens behov. För Volvos nya maskinmodeller har vi skapat nya funktionaliteter och användargränssnitt som gör det enkelt och effektivt att köra maskinen med dess redskap. Först ut är EC250E och EC300E, sedan kommer fler modeller att släppas 2021. Jag ser starkt fram emot samarbetet och försäljningsutvecklingen under 2021 och kommande år, säger Daniel Persson, försäljningschef, SMP Parts.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se