Skogma lanserar finskt terrängfordon

Skogma lanserar nu det finska terrängfordonet Vaellan på den svenska marknaden. Vaellan är en modulär maskin med ett stort sortiment tillbehör som fungerar både på snö och barkmark och dessutom kan transporteras i en personbil.

Nu lanserar Skogma finska Vaellan som är ett nytt transportmedel speciellt framtagen för skandinavisk terräng och varierande klimat. En maskin som fungerar oavsett om det är snö, skogsbilvägar, stigar eller i terrängen.

Enligt Skogma är maskinen mycket lätt, har god framkomlighet och är byggd för tuffa tag och samtidigt enkel att underhålla. Man kan dessutom enkelt plocka isär hela maskinen utan verktyg på bara några minuter och sedan lyfta in den i personbilen.

Vaellan består av en ram med motor och kan sedan utrustas med snömatta och skidor eller terränghjul beroende på säsong och användningsområde.

– Man kan kalla Vaellan för ett mångsidigt terrängfordon. Den är ett extremt lätt och kompakt  fordon för både snö och barmark i en maskin. Den kan monteras isär och transporteras i personbilen, säger Fredrik Schultz, försäljningschef på Skogma.

Det är en modulär maskin med ett  växande utbud av tillbehör, om man har grundmaskinen kan den enkelt byggas ut och anpassas efter kundens behov i framtiden. Man kan dessutom dra släp eller pulka med lastvikt upp till 100 kilo.

Grundmaskinen kan enkelt byggas ut och anpassas efter användarens behov. Den kan även dra släp eller pulka med en lastvikt på upp till 100 kilo.

Inköpspriset och driftkostnaden uppges vara endast en bråkdel av till exempel en snöskoter eller en fyrhjuling, dessutom behöver man bara en maskin. Den drivs av en Hondamotor som förbrukar mindre än en liter per timme vid körning.

– Oavsett om ditt behov är transport av personal och utrustning i terrängen eller om du bara vill åka ner till sjön och pimpla löser Vaellan uppgiften. I Finland är maskinen mycket populär bland myndigheter och företag, lantbruks och skogsägare samt av friluftsintresserade personer som vill ta sig ut i skog och mark tyst, enkelt och billigt, berättar Fredrik Schultz.

Maskinen har ett marktryck på 18 g/cm2 (en normalstor snöskoter har cirka 80 g/cm2) vilket innebär att den lätt flyter ovanpå all typ av snö. Tack vare den låga vikten är maskinen dessutom maskinen lätt att flytta för hand.

Vaellan är utvecklad och tillverkad i Finland. Skogma i Hammerdal är ensam återförsäljare i Sverige och maskinen finns för omgående leverans från och med i sommar. Den kommer premiärvisas i Skogmas monter på Elmia Wood den 2-4 juni.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se