Sany lanserar 78 tons bandgrävare

Den kinesiska maskintillverkaren Sany har tillkännagett lanseringen av den nya steg 5 kompatibla 78 tons bandgrävaren Sany SY750H. 

Med en Cummins X15-motor och ett förbättrat hydraulsystem har SY750H en bruttoeffekt på 532 hästkrafter, ett maximalt grävdjup på 7.580 mm, 410 kN brytkraft för skopan och 354 kN rivningskraft på skopan.

Valbara arbetslägen är utformade för att förbättra driftseffektiviteten, vilket gör att operatören kan matcha prestanda till arbetsapplikationen. Med ett kraftigt underrede, kaross i 100 procent stål och solid bom uppges den nya grävaren ge en ”exemplarisk” nivå av stabilitet.

Den RPOS/FOPS-certifierade hytten är utrustad med bekvämligheter som ett fullt justerbar förarstol med värme, 10-tums högupplöst färgskärm, automatisk klimatkontroll, radio, USB-port, Blåtand-anslutning och stora förvaringsfack inklusive integrerad kylbox.

Säkerhetsfunktionerna inkluderar back- och sidokameror, larm med förflyttningslarm med varningssignal. LED-arbetsljus kommer som standard och är placerade på bommen, fram och på sidan av hytten.

Det är i Storbritannien som maskinen först kommer att introduceras.

– Vi är glada över att introducera grävmaskinen SY750H på den brittiska marknaden. Sany har en stark historia inom stora grävmaskiner med maskiner upp till 300 ton som är verksamma på vissa marknader runt om i världen.

SY750H är den största Sany-maskinen som lanserats på den europeiska marknaden hittills.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se