Sampo Rosenlew lanserar ny sexhjulig skördare

Sampo Rosenlew lanserar den nya sexhjuliga skördare HR56 med 10-meters Logmer-kran och Kesla RH18-aggregat.

Den nya skördaren – HR56 är baserad på den finska skogsmaskintillverkarens HR46X fyrhjuliga maskin och ska vara utrustad med ”anmärkningsvärda nya funktioner som ska förbättra både effektivitet och produktivitet”.

Den nya maskinen, som visades i Sampo Rosenlews monter på Swedish Forest Expo förra året är utrustad med en Logmer-kran på tio meters räckvidd. Skördaraggregatet är ett Kesla RH18

HR56 är utrustad med en främre boggi, så marktrycket från den sexhjuliga maskinen är lågt. Den främre boggin i kombination med låg tyngdpunkt gör maskinen stabil att arbeta med, skriver Sampo Rosenlew i ett pressmeddelande.

”HR56 är utrustad med en främre boggi, så marktrycket från den sexhjuliga maskinen är lågt”

Skördaren HR56 är ett energieffektivt och miljövänligt val för gallring och avverkning av energived. Det är ett heltäckande vettigt paket med låga drifts- och underhållskostnader.

– Ett av våra maskiners kännetecken har alltid varit deras lämplighet för gallring av ungskogar, så den nya modellen är ett naturligt steg i utvecklingen av vårt sortiment. HR56 är baserad på vår bästsäljande HR46x fyrhjulsskördare med anmärkningsvärda nya funktioner som förbättrar både effektivitet och produktivitet, skriver Sampo Rosenlew i pressmeddelandet.

Maskinen kommer till Sverige i höst på demovisning.

Här kan du läsa fler nyheter inom skogsmaskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se