Så blir du effektivare i molnet

Mer tid i skogen – mindre på kontoret. Worxmate är ett webbaserat Fleet Management system för bland annat digital arbetsordersystem och tidsrapportering. Produkten består av en uppsättning valfria och anpassningsbara tilläggsmoduler. Nu lanseras dessutom Worxmate Skog Edition anpassat för landets skogsentreprenörer.
Mer tid i skogen – mindre på kontoret. Worxmate är ett webbaserat Fleet Management system för bland annat digital arbetsordersystem och tidsrapportering. Produkten består av en uppsättning valfria och anpassningsbara tilläggsmoduler.
Nu lanseras dessutom Worxmate Skog Edition anpassat för landets skogsentreprenörer.


Lundaföretaget Worxmate utvecklar och säljer digitala lösningar för effektivisering av arbete ute på fältet. Worxmate är moduluppbyggt vilket innebär att användaren kan anpassa systemet för sin egen verksamhet.

– Tanken bakom Worxmate var att skapa ett system som kan förenkla arbetsflödet för företag som har medarbetare ute på fältet utan en massa kostnader för hårdvara och startkostnad. Man utnyttjar befintliga mobiltelefoner och hela systemet är webbaserat säger Yllka Xhemajli, marknadsansvarig på Worxmate.

Worxmate utvecklades ursprungligen för att minska på administrationen för företag i transportbranschen, men kan tack vare modulsystemet även anpassas för företagen i anläggnings- och skogsbranschen.

– Vi såg att det fanns ett stort behov av ett kraftfullt men lättanvänt system för små- och medelstora företag. Worxmate är en tjänst som vi har utvecklat tillsammans med våra kunder inom transportbranschen och de har gett oss otroligt mycket feedback under utvecklingen, säger Rikard Windh, vd och en av grundarna till Worxmate.

Profilbild
Yllka Xhemajli, marknadsansvarig på Worxmate.

– Skogsbranschen är viktig för Sverige och vi ville skapa något enkelt för alla entreprenörer, leverantörer och andra i branschen. Därför utvecklade vi Worxmate Skog Edition,  Yllka Xhemajli, marknadsansvarig på Worxmate.

– Som entreprenör inom skogsbranschen är man hela tiden beroende av andra aktörer i kedjan. Nu kan man enkelt följa pågående skogsuppdrag i realtid. Våra digitala rapporter är anpassade för flisning, slutavverkning,gallring, markberedning och röjning, förklarar Yllka Xhemajli.

Worxmate har ett enkelt gränssnitt som de flesta känner igen och som dessutom går att anpassa efter varje kunds behov.

Användningsområdet för Worxmate är mycket brett, men den primära målgruppen är företag som har medarbetare ute på fältet. Genom Worxmate kan en administratör planera arbetsorder, skicka meddelanden, och följa medarbetarna ute på fältet som snabbt och enkelt får alla anvisningar via sina mobiltelefoner.

– Skogsbranschen är viktig för Sverige och vi ville skapa något enkelt för alla entreprenörer, leverantörer och andra i branschen. Därför utvecklade vi Worxmate Skog Edition, berättar Yllka Xhemajli.

Worxmates digitalisering av arbetet på fält kan anpassas för flisning, slutavverkning, gallring, markberedning och röjning. Bland funktionerna finns dessutom ett GPS-baserat positioneringssystem där även inomhustäckning finns med hjälp av Worxmates egenutvecklade positioneringssystem.

Länk till Worxmate

© Anläggningsvärlden 2017.
Av: Per Eriksson
per@anlaggningsvarlden.se