Rottne satsar på Sydamerika

Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB, och Darío Rodríguez, vd och ägare på Inderfor är bägge mycket nöjda med att Inderfor blir återförsäljare för Rottne i Argentina.
Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB, och Darío Rodríguez, vd och ägare på Inderfor är bägge mycket nöjda med att Inderfor blir återförsäljare för Rottne i Argentina.

Rottne industri AB har tecknat återförsäljaravtal med det argentinska bolaget Inderfor. Avtalet innebär att Rottne Industri för första gången träder in på den sydamerikanska kontinenten.   

– Vi tycker att Argentina är en bra inkörsport till den sydamerikanska marknaden. Inderfor är ett företag med både stort engagemang och stort branschkunnande – faktum är att första maskinen redan är ordertecknad, säger Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB.

Inderfor har varit verksamma i Argentina i över 20 år och arbetar mot skogsindustrin med olika varumärken och produkter, varav en del från Skandinavien. Med Rottnes modellprogram ökar de utbudet rejält, även om företaget kommer starta med ett begränsat sortiment av skotare. Inderfor har en stor kundbas i framför allt nordöstra Argentina, men även i södra Brasilien och i norra Uruguay.

– Vi både glada och stolta över att vara Rottnes första återförsäljare i Sydamerika. Våra företag har samma värderingar där vi båda vill leverera pålitliga maskiner och erbjuda kunnig och lättillgänglig service, säger Darío Rodríguez, vd och ägare på Inderfor.

Den första skogsmaskinen som Rottne kommer leverera till Inderfor är en Rottne F15D-skotare. Rottne F15D passar bra in storleksmässigt i Argentinska då man kör mycket kortvirke med dubbellägg, i kombination med att Rottne F15D är en väl beprövad maskin.

– Avtalet med Inderfor kommer extra lägligt då Argentina infört nya tullregler för skotare. Tullen har nyligen sänkts från 35 procent till två procent, vilket vi tror kommer göra att skotarmarknaden har en bra potential, avslutar Tobias Johansson.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se