Ny funktion i Leicas grävsystem

Leicas iCON grävmaskinsystem stödjer nu Auto-Tilt med SVABs Quantumplattform.
Leicas iCON grävmaskinsystem stödjer nu Auto-Tilt med SVABs Quantumplattform.

Grävmaskiner utrustade med 2D- eller 3D-system från Leica Geosystems och tiltrotatorer som styrs av SVAB Quantum plattform kan nu använda en ny funktion. iXE CoPilot.

Leica iXE CoPilot gör att tiltfunktionen på en tiltrotator kan hanteras automatiskt. Tiltrotatorns lutning justeras automatiskt så att den hålls parallellt med mätsystemets bestämda lutning när operatören drar in grävmaskinens arm.

–Vi har utvecklat den nya funktionen för att förbättra produktiviteten hos erfarna grävmaskinsoperatörer som använder tiltrotatorredskap, dels för att förkorta inlärningskurvan hos mindre erfarna operatörer och dels för att minska den kognitiva belastningen så de istället kan fokusera på en säker körning av den tunga maskinen, säger Marcus Grevelshøj, produktspecialist på Leica Geosystems.

Den automatiska tiltstyrningen är nu tillgänglig i SVAB´s nya Quantum plattform och system baserade på den tidigare MACS-plattformen kan enkelt uppdateras till Quantum för att stödja funktionaliteten. Alla tiltrotatorfabrikat som styrs med Quantum och Leica iCON iXE2

(2D-lösning) eller Leica iCON iXE3 (3D-lösning) kommer att ha möjlighet att få tillgång till denna funktion.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se