Rottne ökar försäljningen kraftigt

Rottne industris vd Tobias Johansson och monteringschef Johan Svensson i diskussion vid monteringen av Rottne H8D - en av de modeller som det är hög efterfrågan av.
Rottne industris vd Tobias Johansson och monteringschef Johan Svensson i diskussion vid monteringen av Rottne H8D – en av de modeller som det är hög efterfrågan av.

Under slutet av förra året märkte Rottne ett ökat intresse då försäljningen gick bra och i januari slogs försäljningsrekord för en enskild månad då hela 35 maskiner beställdes.

Under Rottnes drygt 60-åriga historia har företaget aldrig sålt lika många maskiner under en enskild månad som man gjorde i januari.

– Vi har under en längre tid systematiskt och metodiskt arbetat med att ytterligare öka kvaliteten och driftsäkerheten på våra maskiner – och vi tror att det nu börjar visa resultat, säger Tobias Johansson, vd på Rottne industri AB.

Företaget har under en längre tid förberett organisationen för en produktionsökning för att möta efterfrågan – och under senaste året har produktionstakten ökat. Målet är att öka produktionen ytterligare från årets planerade 175 maskiner till att varje år producera minst 200 maskiner.

Rottnes försäljning har under senaste året gått väldigt bra i de nordiska länderna och i bland annat Polen och Ryssland ökar försäljningen kraftigt.

Skotaren Rottne F15D säljer som alltid bra, och generellt ökar efterfrågan på de större maskinerna som skördaren Rottne H21D och skotarna Rottne F18D och Rottne F20D, men vi märker också ett ökat sug efter vår beståndsgående skördare Rottne H8D, avslutar Tobias Johansson.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

Rottne Industri. Skogsmaskiner. Fotograf Mats Samuelsson.
Rottne Industri. Skogsmaskiner. Foto: Mats Samuelsson.