Rosenqvist Gruppen förvärvar Pandrol

Rosenqvist Gruppen har förvärvat Pandrol som bland annat tillverkar rälshjulsadapters för anlägggningsmaskiner.
Rosenqvist Gruppen har förvärvat Pandrol som bland annat tillverkar rälshjulsadapters för anlägggningsmaskiner.

Rosenqvist Gruppen har förvärvat Pandrols verksamhet i Hudiksvall. Den tidigare tekniske direktören Jacob Landström är utsedd till vd. 

Rosenqvist Rail säljer utrustning för underhåll och nybyggnation av järnväg. Företaget återtar ledningen av verksamheten samtidigt som man startar ett starkt samarbete med Pandrol. Som en del av detta kommer Pandrol att vara återförsäljare och distributör av Rosenqvists produkter i de flesta länder där de är närvarande, och de två företagen kommer fortsätta att bygga ett partnerskap inom teknikområdet som syftar till att förbättra produktportföljen.

– Det här samarbetet möjliggör för oss att fokusera på leveransen av systemlösningar och att ytterligare utveckla vår ledande position på marknaden. Med stöd från Rosenqvist Team, och deras kompetens inom tekniska lösningar, kan vi bygga vidare på våra befintliga styrkor och fortsätta att vara ledande inom vårt område, säger Maria Nilsson, Head of Equipment and Control på Pandrol.

”Vi kommer fortsatt erbjuda högsta servicestandard och säkerställa att våra kunder och partners får högsta kvalitet och driftsäkerhet”

Anders Rosenqvist, grundare av Rosenqvist Rail, ser fram emot att leverera leverera järnvägsprodukter tillsammans med teamet i Hudiksvall. Anders kommer att bidra strategiskt från en position i styrelsen.

– Vårt samarbete med Pandrol, som är marknadsledare inom sitt område, gör det möjligt för oss att fokusera på att leverera överlägsna tekniska lösningar. Det i sin tur är avgörande för att göra arbete på järnväg  säkrare och mer effektivt. Vi kommer fortsatt erbjuda högsta servicestandard och säkerställa att våra kunder och partners får högsta kvalitet och driftsäkerhet, oavsett var de befinner sig geografiskt, säger Anders Rosenqvist avslutningsvis.

Här kan du läsa fler nyheter inom infrastruktur

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se