Premiär för nya Lundberg 8240

Nu lanserar Lundberg företagets hittills största redskapsbärare – Lundberg 8240.Det är en helt nykonstruerad lastare som lyfter både tyngre och högre. Maskinen har bland annat förbättrad hydraulkapacitet  med momentbegränsad arbetshydraulikpump.
Nu lanserar Lundberg företagets hittills största redskapsbärare – Lundberg 8240.Det är en helt nykonstruerad lastare som lyfter både tyngre och högre. Maskinen har bland annat förbättrad hydraulkapacitet med momentbegränsad arbetshydraulikpump.

Nu lanseras en helt nykonstruerad redskapsbärare från Lundberg som både lyfter tyngre och högre. Lundberg 8240 är den hittills största maskinen som Lundberg tillverkat.

Den nya lastaren uppges ha förbättrad hydraulkapacitet med momentbegränsad arbetshydraulikpump.

Mest unikt är dock att maskinen leverers, som enda redskapsbärare i sin storleksklass, med en EU steg 4-motor. Motorn har en effekt på 143 hästkrafter och ett vridmoment på 500 kN. Motorn är också utrustad med ”Eco-shift” som ska reducera bränsleåtgången med 30 procent under transport.

Den nya lastaren har förbättrad lyftgeometro och har en max lyfthöjd på 3840 millimeter. Brytkraften är på 70 kN och tiltkraften har förbättrats med 20 procent. Tipplasten uppgår till 5.850 kilo.

Den förbättrade hydraulkapaciteten innebär nu ett flöde på 220 liter/minut. 220 liter på motoruttaget. Arbetshydraulikpumpen är momentbegränsad och det finns möjlighet till fler cylinderuttag.

– Denna maskin är helt ny och kommer att finnas för beställning från november månad. Lundberg 8240 riktar sig till kundgruppen som behöver mer kapacitet i både hydraulik och styrka än vad Lundberg tidigare kunnat erbjuda, säger Martin Lindén, Country Manager på Lännen Tractors, som äger Lundberg.

Maskinen premiärvisades för svensk publik av Lundberg-återförsäljaren GT Center på Load Up North som arrangerades i Noden i månadsskiftet augusti-september.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se