Ponsses vd Juho Nummela utsedd till Årets Affärsman i Finland

Ponsses vd Juho Nummela har utsetts till Årets Affärsman i Finland. Han har varit Ponsses vd  sedan 2008. Han började sin karriär på Ponsse som produktutvecklare 2002 och fortsatte som företagets kvalitetsdirektör 2005-2006 och som fabrikschef 2006-2008.
Ponsses vd Juho Nummela har utsetts till Årets Affärsman i Finland. Han har varit Ponsses vd sedan 2008. Han började sin karriär på Ponsse som produktutvecklare 2002 och fortsatte som företagets kvalitetsdirektör 2005-2006 och som fabrikschef 2006-2008.

Finska Ponsses vd Juho Nummela har utsetts till Årets Affärsman i Finland. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Finska Företagsföreningen, affärstidningen Kauppalehti och Aalto-universitet.

Detta markerar samtidigt att det är första gången en andra person  från ett och samma företag får utmärkelsen. Ponsses grundare  Einari Vidgrén blev utsedd till Årets Affärsman redan 1997. Utmärkelsen delades ut vid ett evenemang i Helsingfors den 24 september.

Enligt juryns motivering representerar Juho Nummela ett modernt och hållbart ledarskap. Hans ledarskap har också bidragit till Ponsses ekonomiska framgång samt engagerade medarbetare med hög personalnöjdhet.

– Juho Nummelas ledarskap uppvisar samtidigt respekt för bolagets rötter samtidigt som han strävar efter att skapa något nytt. Det nya skapas i samarbete med alla anställda på Ponsse vilket gör det möjligt för Juho Nummela att utveckla företaget. Juho Nummela är en chef som lyssnar på personalen i en genuin dialog och sätter ledarskapet i en ny tidsålder, skriver juryn i motiveringen till utmärkelsen.

Juho Nummelas tid som vd för Ponsse inkluderar några stora milstolpar. Han tillträdde precis innan den internationella finanskrisen 2008, vilken också hade stor inverkan på Ponsses verksamhet. Samtidigt som man nu tar företagets största fabriksinvestering i Vieremä i bruk.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se