Pewag lanserar monoband för CTL-maskiner

Pewag lanserar nu monoband för CTL-maskiner.

Band- och kedjetillverkaren Pewag lanserar nu monoband för CTL-maskiner. Banden kommer i fem olika utföranden.

Bland de nya monobanden finns ett med smala bandplattor för brant och stenig terräng. Det bandet finnsäven som kombiband där varannan bandplatta är något bredare. Det lanseras och ett band med breda bandplattor plan och mjukt underlag. Det bandet finns även i ett breddat utförande för ännu bättre bärighet. Slutligen finns det som ett universalband med 100 mm banplattor som passar mindre maskiner för de flesta underlag.

Pewag lanserar även en ny brodd. Sedan tidigare finns den smidda Starwave-brodden och nu lanseras så kallade skalstubbar som finns för företagets samtliga band och dimensioner. De nya broddarna har ett mer aggressivt grepp och ger bättre dragkraft på de tyngsta maskinerna. 

– Vi har även utvecklat Starwave-broddarna ett steg längre och gjort de mer robusta och motståndskraftiga. Broddarna är större och har en större slitvolym, vilket ökar bandets livslängd, säger Hans Nicklasson, försäljningschef på Pewag Sweden.

Pewags band har dessutom fått ett förbättrat sidostöd för mer skydd och stabilitet på däcket.

– Tack vare de rundade kanterna är sidostödet särskilt skonsamt mot däcket. Den nya sidostödgeometrin stabiliserar bandet på däcket och hindrar det från att glida av, förklarar Hans Nicklasson.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se

Hasse Nicklasson, försäljningsansvarig på Pewag Sweden.