Ny kompakt dumper från Mecalac

Mecalac lanserar nu en midjestyrd kompakt dumper med steg V-motor.

Den nya dumpern har en arbetsvikt på 2,9 ton och är 3,8 meter lång och 1,9 meter bred och beskrivs av Mecalac som ”mycket manövrerbar” och lämpad för användning i trånga utrymmen.

 Enligt Mecalac är den nya 3.5MDX konstruerad för för tuff användning som hyrmaskin och har en maximal nyttolast på 3,5 ton och den drivs av en Steg V-Kubota D1803 1,8 liters turboladdad dieselmotor som ger upp till 250,5 Nm vridmoment vid 1600 v/minut.

Maskinen har hög- och lågväxel för både framåt- och bakåtkörning. Dessutom kommer den med permanent hydrostatisk fyrhjulsdrift, vilket gör maskinen lämplig vid svåra markförhållanden, skriver Mecalac i ett pressmeddelande.

Dumpern har även ett ledat och oscillerande chassi för att förbättra terrängegenskaperna ytterligare och inkluderar egenskaper som start- och körspärr, varningscensor för bränsleförlust, automatisk tomgångsavstängning och Stop-Start-kontroll.

Enligt Mecalac har den nya hytten minskade vibrationer, lägre buller och bättre sikt tack vare stora rutor och en välvd framruta. Hytten är utrustad med justerbar förarstol och ergonomiska reglage. På utsidan finns tre standardkameror som ger föraren en bättre bild av utrymmet runt maskinen.

Som tillval kan Mecalac-dumpernäven levereras med en 180 graders vridbar dumperkorg för lossning i sidled.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se