Delvator startar med maskinuthyrning

Lars Åhlander, verksamhetsansvarig för Dalvator Maskinuthyrning. Foto: Delvator.

Hitachis svenska generalagent Delvator startar nu upp en uthyrningsverksamhet som kommer bedrivas i dotterbolaget Delvator Maskinuthyrning AB.

Enligt företaget är det en allt högre efterfrågan på hyreslösningar av tunga  anläggningsmaskiner som avgjorde beslutet att starta en egen uthyrningsverksamhet som komplement till den traditionella maskinförsäljningen.

– Den nordiska marknaden följer den starkt växande hyrestrenden i Europa, där maskinhyra i flera länder helt dominerar marknaden. Beslutet grundades även i att vi sedan några år också anpassar oss till nya redovisningsrekommendationer, säger Lars Åhlander, verksamhetsansvarig för Dalvator Maskinuthyrning.

Hyresalternativet har lagts till i maskinförsäljningens produktkatalog. På så sätt kan Delvator erbjuda hela Hitachis produktprogram för uthyrning.

– Idag är det helt avgörande att man kan erbjuda maskinuthyrning. De stora byggbolagen måste hyra maskiner för att klara olika certifieringar och en del mindre entreprenörer måste vara försiktiga med stora maskininvesteringar, förklarar Lars Åhlander.

Sedan oktober förra året ägs Delvator av det norska bolaget Sørenco AS, ägare till Nasta AS vilka varit importör och återförsäljare till Hitachi i Norge sedan 1982.

Redan 2017 startade Nasta  med uthyrning på den norska marknaden och nu väljer man att göra detsamma i Sverige. Delvator Maskinuthyrning AB blir ett systerbolag till Delvator AB och båda ägs till hundra procent av Sørenco AS.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se