Pewag i samarbete med skotskt lastsäkringsföretag

Foto: Per Eriksson.

Österrikebaserade Pewag som bland annat tillverkar boggieband, kedjor och olika lastsäkringsprodukter har tillkännagivit ett “strategiskt partnerskap med Skottlandsbaserade Load Monitoring Systems (LMS) som tillverkar lastmätnings- och övervakningssystem för kranar och andra applikationer. Syftet med samarbetet är att stärka de bägge företagens unika kapacitet och för att utöka kundsupporten över olika branschsektorer världen över.

– Vi är imponerade av det innovativa produktsortimentet och det mycket dedikerade teamet på LMS. Med detta nya partnerskap och nya investeringen förväntar vi oss att komma närmare våra slutkunder och bli en fullserviceleverantör för den globala rigg- och lyftindustrin. Vi är glada över detta nya partnerskap och är övertygade om att tillägget av LMS produktsortiment till vår portfölj är rätt steg in i en digital framtid som ger information i realtid och större värde för våra kunder, säger Ägyd Pengg, vd för Pewag Group.

– Pewag är en etablerad branschledare med högkvalitativa produkter, vi är mycket glada över det nya partnerskapet och investeringen gör det möjligt för oss att utöka det stöd vi ger våra kunder. Genom att gå samman kommer vi att introducera nya högkvalitativa produkter och tjänster som stärker vi kan erbjuda både nya och befintliga marknader. Den kombinerade kunskapen och erfarenheten kommer producera innovativa lyftsystem i världsklass. säger Kirk Anderson, vd på LMS.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se