Peab förvärvar norsk byggentreprenör

Peab Anlegg i Norge växer och förvärvar det anrika entreprenadföretaget Arne Olaf Lund A/S i Larvik. Företaget grundades 1957 och omsätter 315 miljoner norska kronor. Foto: Arne Olav Lund, pressbild.

Den 15 november förra året ingick Peab Anlegg avtal om att köpa 90,4 procent av aktierna i entreprenadföretaget Arne Olav Lund A/S. I slutet av förra året slutfördes transaktionen.

Arne Olav Lund är en byggentreprenör med säte i Larvik. Företaget  utför uppdrag i hela östregionen inom produktion och ombyggnad av vägar, VA-system samt mark- och terrängarbeten.

– Peab ska vara en lokal samhällsbyggare i Norge och de senaste åren har vi investerat i flera företag med stark lokal förankring. Köpet av Solberg Maskin i Trondheim, Røstad Maskin i Tromsø och HGT i Bergen har bidragit till att Peab är en komplett anläggningsoperatör på dessa marknader. Med Arne Olaf Lund kompletterar vi Peabs verksamhet i östra Norge, säger Johan Hansson, vd på Peab Anlegg i en kommentar till förvärvet.

Företaget grundades av Arne Olaf Lund som en enskild firma 1957 och ombildades till aktiebolag 1966. Företaget omsätter idag cirka 315 norska kronor per år.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se