Patrik Höglund ny arbetschef på Svevia

Patrik Höglund har rekryterats som arbeetschef på division Industri för utläggning och tillverkning av asfalt i norra Sverige. Foto: Henke Olofsson

Patrik Höglund blir ny arbetschef på division industri med ansvar för tillverkning och utläggning av asfalt i norra Sverige. Arbetsområdet omfattar länen Norrbotten, Västerbotten, Västernorlland och Jämtland.

– Det känns mycket roligt att hälsa Patrik välkommen till Svevia. Han har en lång och bred erfarenhet av asfaltbranschen där han arbetat i olika roller och i ledande positioner. Jag ser det som en styrka att Patrik haft flera varierande roller inom branschen och även jobbat inom försäljning. Med sina kunskaper om marknaden och geografin i norra Sverige kommer han att få en viktig roll för hela Svevias tillverknings- och utläggningsverksamhet, säger Bo Eriksson, avdelningschef för utläggning på Svevia.

Patrik kommer närmast från en tjänst som arbetschef på Peab och arbetade före det under många år på Skanska. Han har haft olika ledande positioner inom anläggningsbranschen i över 25 år och har även arbetat med affärs- och teknikutveckling samt försäljning inom asfalt.

– Svevia har som bolag en stark ställning i hela norra Sverige med sin marknadsledande position inom vägar och vägunderhåll och har även en styrka i sin stora närvaro inom råvaruförsörjningen. Den kombinationen gör att Svevia är erkänt duktiga på förstärkningsjobb – något som utgör en stor del av marknaden i vår geografi med ett eftersatt vägnät med stort underhållsbehov. Norra Sverige är ju överhuvudtaget en het marknad för infrastruktur nu. Som jag ser det handlar mitt uppdrag om att tillsammans med medarbetare och kollegor på Svevia hitta en långsiktig strategi som ger mest utväxling för hela bolaget. Jag ser verkligen fram emot att lära känna Svevia och att planera arbetet inför nästa säsong, säger Patrik Höglund.

Patrik Höglund tillträder sin tjänst den 19 december i år.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se