Nytt storprojekt i Göteborg: Bra Bygg ingår samverkansavtal

Bra Bygg har tecknat samverkansavtal med Global Business Gate för byggnation av kontorsprojektet Global Business Gate som tar plats på den nya halvön vid Masthuggskajen i Göteborg.

Veidekkes svenska dotterbolag Billström Riemer Andersson Bygg AB (Bra Bygg) har tecknat ett samarbetsavtal med Global Business Gate gällande uppförandet av ett nytt kontorsprojekt i Göteborg. Projektet på totalt 46.000 kvadratmeter ska byggas på en ny halvö vid Masthuggskajen.

 Masthuggskajen utvecklas i snabb takt till att bli en ny central del av Göteborg. Enligt Bra Bygg är intresset för projektet är stort och avsiktsförklaringar har redan skrivits på för mer än hälften av kontorslokalerna.

– Tillsammans med Bra Bygg inleder vi nu arbetet med byggnation av Global Business Gate som blir ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och företag som verkar inom internationella affärer. Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Michael Walmerud, vd, Global Business Gate.

– Vi ser fram emot att arbeta med Global Business Gate-teamet kring uppförandet av projektet som kommer att ett av Göteborgs bästa kontorslägen. Samarbetet kommer att bygga på en ömsesidig respekt för de olika partnernas roller och kunnande kring projekt Global Business Gate, säger Magnus Riemer, vd för Bra Bygg.

– Vi ser fram emot att arbeta med Global Business Gate-teamet kring uppförandet av projektet som kommer att ett av Göteborgs bästa kontroslägen, säger Magnus Riemer, koncernchef och vd på Bra Bygg.

Interaktionsfasen i projektet har börjat. Kontraktet kommer att ingå i Viedekkes orderreserv när interaktionsfasen är avslutad och byggentreprenad ingås.

Kontorsprojektet Global Business blir ett nav för företag med internationell verksamhet. Projektet, som ägs av Elof Hansson Fastigheter och Alecta Fastigheter, kommer att bestå av två byggnader om 26 respektive 12 våningar med en total bruttoarea på 46.000 kvadratmeter. De kommer att byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta älv vid Masthuggskajen, i centrala Göteborg. Enligt planen ska de första hyresgästerna i Global Business Gate flytta in under senhösten 2027.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se