Nytt snabbfäste för mellanstora grävare

Steelwrist lanserar SQ50 helutomatiska snabbfästen och tiltrotatorer med hög flödeskapacitet. En Open-S-kompatibel lösning för mellanstora grävmaskiner.

Den nya SQ50-serien snabbfästen och tiltrotatorer passar grävmaskiner på 7–13 ton. Steelwrist SQ är helautomatisk oljekopplingsteknik som används i snabbfästen och tiltrotatorer på grävmaskiner för att koppla hydrauliska redskap. 

Enligt Steelwrist är utmärkta flödesegenskaper, konkurrenskraftig bygg höjd och vikt några av fördelarna med SQ50 som även uppfyller specifikationerna  i Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen.

SQ50 kommer att fasas in på X12 och X14 tiltrotatorer vilket innebär att framtida snabbfästen och tiltrotatorer av S-typ kan uppgraderas till SQ-typ.

S50 och SQ50 snabbfästen är stålgjutna och har Front Pin Lock framaxellås som säkerhetslösning. Front Pin Lock är ett mekaniskt lås för den främre axeln som avsevärt minskar  risken för tappade redskap.

X12 och X14 tiltrotatorer har ny design på över- och underdel för att göra det möjligt att uppgradera från S50 till SQ50 i ett senare skede, även om kunden inte valt SQ i den första beställningen. Den nya generationen X12 och X14 tiltrotatorer börjar levereras under kvartal tre 2022.

SQ på överdelen av tiltrotatorn för snabba byten mellan tiltrotator och andra redskap, och SQ på redskapsfästet av tiltrotatorn för snabba byten mellan hydrauliska redskap. Genom att använda SQ kan redskapen till tiltrotatorn få en lägre kostnad eftersom rotationsfunktionen är inkluderad i tiltrotatorn.

Med introduktionen av SQ50 har Qplus-teknologin uppdaterats för att klara ännu högre flöden. Med ytterligare 20 procent i flödeskapacitet kan även redskap som kräver högt flöde användas på mellanstora grävmaskiner. I samband med introduktionen av SQ50 kommer Steelwrist under 2022 också att introducera en ny Absolut-rotationssensor för att ge mer exakt data till maskinstyrsystem.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se