Nytt skogsevent i Jönköping nästa sommar

Den 4-5 juni 2024 träffas skogsbranschen i Bratteborg söder om Jönköping för ett event med fokus på affärer och relationer. Den nya mötesplatsen och satsningen heter Elmia Skogsevent. Foto: Per Eriksson

Den 4-5 juni nästa år är det tänkt att skogsbranschen ska samlas i Bratteborg söder om Jönköping för ett event med fokus på affärer och relationer. Den nya satsningen arrangeras av Elmia och har fått namnet Elmia Skogsevent. 

Enligt Elmia är Elmia Skogsevent ett helt nytt koncept där utställarna bjuder in sina kunder, leverantörer, återförsäljare, medarbetare eller andra deltagare för att göra affärer, utbilda och nätverka. Inbjudna gäster erbjuds en kvalitativ upplevelse i skogen, där utvalda produkter och tjänster presenteras.

– Vi vet att många av våra kunder vill bjuda in till unika event, men att det kan vara svårt att ordna själv i större skala, berättar Agne Bengtsson, vd för Elmia. Vi vill gärna serva skogsbranschen med den här möjligheten, där inbjudande företag kan erbjuda sina gäster en exklusiv upplevelse.

Satsningen Elmia Skogsevent blir ett komplement till Elmias skogsmässor och en naturlig mötesplats under åren mellan mässorna. 

– Vi vill öka aktiviteterna för skogsbranschen och planerar därför attraktiva aktiviteter och mötesplatser de år vi inte genomför Elmia Wood. Elmia Skogsevent blir den första i en sådan satsning, säger Agne Bengtsson.

Eventet består av två heldagar i skogen med maskinvisningar, utbildningar, demokörningar, konferenser, personalaktiviteter och/eller pressträffar. De deltagande företagen och organisationerna bjuder själva in de gäster som de vill träffa på plats i skogen i Bratteborg. De väljer också om de vill anordna en sluten tillställning eller en aktivitet som är öppen för alla företagens gäster.

– Vi skräddarsyr innehållet åt de deltagande företagen och organisationerna, som på så sätt får möjlighet att forma dagarna i skogen efter vad de vill erbjuda, berättar Johannes Hansson, ansvarig för Elmia Skogsevent.

På eventet samlas de deltagande företagen och organisationerna tillsammans med besökarna som branschkollegor och potentiella partners. På tisdagen erbjuds en branschkväll med god mat och dryck och trevlig underhållning.

– Vi hoppas givetvis på att Elmia Skogsevent ska bli årets självklara tillfälle för skogsbranschen att träffas och bjuda in till olika aktiviteter, säger Johannes Hansson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se