Nytt komfortpaket till Volvo FM

T2013_0907_bronze_orange_wen

Premium Komfort är ett nytt paket till Volvo FM, framtaget för att erbjuda en snyggare lastbil med högre komfort i hytten. En rad praktiska tillval för att underlätta förarens arbete ingår. Volvo beskriver det som ett paket för den kräsne.

Tar man en vända runt bilen upptäcker man snart att Volvo byggt in en LED ljusramp integrerat i solskyddet. Tanken är att öka sikten och därmed säkerheten, utan att försämra luftmotståndet som är fallet med traditionella extraljus. Utöver de rent praktiska fördelarna bidrar lösningen till att ge lastbilen en egen design.

Nästa sak man lägger märke till är att extra möda lagts vid lackeringen. Alla detaljer på hyttsidan är målade i hyttkulören.

– Volvo FM Premium Komfort skall inte bara vara snygg att se på. Vi har satsat på säkerheten också. Utöver den inbyggda LED rampen i solskyddet, har vi lagt in en belysning i hörnljusen som lyser upp det närmaste sidoområdet när blinkersen slås på. Det gör att man lättare kan upptäcka oskyddade trafikanter vid körning i mörker, säger Johan Sörquist, produktchef på Volvo Lastvagnar Sverige.

För att öka lastkapaciteten och därigenom erbjuda en mer flexibel lastbil, har FM Premium Komfort en nio tons framaxel där man kan välja mellan luft- och bladfjädring,

En inbyggd lastindikator gör att det är lätt att kontrollera att vikterna ligger inom gränserna både på lastbilen och släpet. Lättarbetade menyer och displayer gör att man kan se exakt hur lasten är fördelad i fordonet. Vikt, axeltryck och boggitryck anges separat.

Med hjälp av en trådlös fjärrkontroll underlättas arbetet och gör att man kan röra sig fritt runt lastbilen. Många av lastbilens funktioner kan styras, såsom luftfjädring, belysning, stopp och start av motor och upp till fyra kraftuttag. Man kan också lägga till funktioner från påbyggaren och självklart använda den som dörrnyckel.

När vi öppnar förardörren ser vi att kylskåp och kaffebryggare ingår, vilket  gör förarens arbetsmiljö bättre. Kall dryck och varmt kaffe kan alltid finnas nära tillhands.

Volvo FM Premium Komfort är tillgängligt för samtliga hytter, axelkonfigurationer och motorstorlekar.

© Anläggningsvarlden 2918.
info@anlaggningsvarlden.se