Nytt jordsortiment hos Jehanders

Stockholm växer och efterfrågan på bra jord och kolmakadam ökar i det offentliga rummer. Ballastföretaget Jehanders lanserar därför nu ett utökat sortiment av högkvalitetsprdukter. Foto: Magnus Sandberg

Ballastleverantöreren Jehanders lanserar nu ett utökat sortiment högkvalitetsjord och kolmakadam. De nya produkterna tillverkas utifrån riktlinjerna i AMA Anläggning samt Stockholm stads växtbäddhandbok.

Nu gör Jehanders en stor satsning på att vidareutveckla företagets jordsortiment med flera nya jordtyper för olika användningsområden såsom uppbyggnad och förbättring av växtbäddar, anläggning och restaurering av gräsytor och planteringar.

– Vi vet att anläggningsprojekt både i offentlig och privat sektor söker efter riktigt bra jord som håller över tid och vår ledstjärna har varit att ta fram marknadens bästa jordsortiment med en konkurrenskraftig prisbild, säger Mats Björkryd, vd för Jehander.

Jehander kompletterar också sortimentet med kolmakadam avsett för stadsplanteringar. Kolmakadamen ska enligt uppgift ge en stabil yta som inte trycks ihop av fordon eller gångtrafik, samtidigt som rötterna ges ordentlig plats att utvecklas fritt.

När Jehanders utvecklat det nya jordsortimentet har man utgått från AMA Anläggning och Stockholms Stads växtbäddhandbok, vilket ska innebära jordprodukter av en jämn och hög kvalitet. Enligt Jehanders tillverkas de i företagets egna täkter som ligger avgränsade från annan växtlighet, vilket ska minimera risken för iblandning av ogräs.

Man låter också externa experter göra kvalitetskontroller för att på så vis kunna erbjuda produkter med hög och jämn kvalitet.

Sand & Grus AB Jehander som ingår i HeidelbergCement-koncernen bildades redan 1874 och är verksamma i Stockholmsregionen levererar jord, grus, sten, kross och sand. Genom att stärka upp sortimentet med jord- och kolmakadam hoppas man på att bli en helhetsleverantör till fler kunder i Stockholmsområdet.

– Vi vill vara Stockholmsområdets bästa ”one stop shop” för bygg- och anläggningsprojekt och det här är ytterligare en pusselbit, säger Mats Björkryd avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se