Nytt däck för skogstraktorer

Skogskörning sätter traktordäcken på prov. Den krävande terrängen kräver bra skydd mot stick- och skärskador, stabilitet och punkteringsskydd. Skogstraktordäcket Nokian TR Forest 2 som kombinerar flera årtionden av erfarenhet med den senaste däcktekniken och är avsett för lätta och medeltunga traktorer.

– I många länder har skogstraktorer en betydande roll i skogsbruket, säger Teemu Vainionpää, global produktchef på Nokian Tyres.

Det nya Nokian TR Forest 2 däcket är avsett för krävande terräng, så att användarna får ut det mesta av sina traktorer.

Nokian TR Forest är ett däck som funnits länge och enligt Nokian Tyres bygger det nya däcket vidare på den beprövade förmågan. Det nya slitbanemönstret har fått nya funktioner, t.ex. optimerade kanter och så kallade dragkraftboosters.

Ett av huvudfokusområdena vid utvecklingen av det nya traktordäcket har varit skyddet mot stick- och skärskador samt punktering.

– Det tjocka lagret av den speciellt utvecklade gummiblandningen för skogskörning ger ett bra skydd och en särskild utformad skulderförstärkning skyddar skulderområdet mot skador, förklarar Teemu Vainionpää.

Enligt Nokian Tyres är en annan utmärkande egenskap styrkan i den nyutvecklade däckstommen med diagonalstuktur som har punkteringsbeständiga förstärkningar under slitbanan. Tillsammans ska dess funktioner ge en mycket stark däckkonstruktion med högt punkteringsskydd.

– Nyckel till effektivt skydd mot punktering är att alla komponenter i däckkonstruktionen fungerar tillsammans. Punkteringsskyddet är resultatet av hela däckets skyddsnivå, menar Teemu Vainionpää.

Nokian TR Forest 2 diagonalstruktur uppges också ha utmärkta stötdämpande egenskaper. Däcket finns i ett brett sortiment med tolv olika dimensioner.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se