Nya spridare från Hilltip

IceStriker-tailgate-wheelloader (kopia)

Inför kommande vintersäsong lanserar nu finska Hilltip tre nya spridare på den svenska marknaden. Spridarna produceras i Jakobstad på den finländska västkusten.

Den minsta spridaren, IceStriker Tailgate finns i storlekarna 120 och 200 liter volymkapacitet. Det är en bakgrindsspridare och fästen finns för montering på pickup, UTV:er, gaffeltruckar, hjullastare, kompakttraktorer m.m.

Spridaren styrs med hjälp av en app man laddar ner till sin smarta telefon som med hjälp av blåtand kommunicerar med spridaren. I appen finns GPS-hastighetsstyrning som ser till att hålla spridningsmängden konstant oberoenda av hasigheten.

Ett annat tillskott i Hilltips spridarsortiment är IceStriker 1600, 2100 och 2600. De är framtagna för lastbilar mellan 3,5 till 10 ton. Spridaren är marknadens största kombispridaren i polyten.

Den tredje spridaren som lanseras i år är IceStriker 600-800 TR, en spridare avsedd för traktorer och hjullastare- Spridaren finns i två storlekar och har en materialkapacitet på 630 och 850 liter och kan samtidigt rymma upp till 330 liter vätska. Komponenterna är tillverkade i rostfritt stål och materialbehållaren är  byggd i HD-polyten, och kan fyllas med saltlake om spridaren utrustats med något av vätskesystemen.

Hilltip har också utvecklat ett uppföljningsprogram som kan köpas som tillval och fungerar med alla Hilltips spridare och snöplogar. Via inbyggd GPS och 3G-modem i spridarkontrollen kan man följa och hantera alla enheter online via dator, surfplatta eller  mobiltelefon.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

strikesmart-app IceStriker-tailgate-amarok IceStriker-1600-grey IceStriker-TR1