Nya sopvalsar från YstaMaskiner

På Maskinexpo visade YstaMaskiner två nya sopvalsar i arbetsbredder 1,6 och 1,9 meter.
På Maskinexpo visade YstaMaskiner två nya sopvalsar i arbetsbredder 1,6 och 1,9 meter.

På Maskinexpo visade YstaMaskiner två nya modeller av företagets populära sopvalsar för frontlastare, teleskoplastare och lastmaskin. De nya modellerna har arbetsbredder på 1,6 och 1,8 meter.

Sopvals YSTA SV 160 och 180 kompletterar YstaMaskiners breda sortiment av sopvalsar utan uppsamlingsbox.

– Förutom två nya arbetsbredder är den största nyheten på dessa sopvalsar att sidoborsten går att fälla ner och upp hydrauliskt. I uppfällt läge är sidoborsten placerad innanför sopvalsens ytterkanter, vilket förenklar trånga passager under arbetets gång, säger Andreas Andersson på YstaMaskiner.

Sopvalsen är utrustad med två stödhjul och kan utifrån kundens behov utrustas med olika redskapsfästen med flytläge, exempelvis Bobcat, Trima, Euro, Stora BM, L 25 och L 30.

Den totala bredden på den mindre modellen är 1,9 meter och på den större 2,1 meter. Vikterna är 350 kg respektive 400 kg. Borstdiametern är 600 millimeter med sicksackborst. Oljebehovet är 40–60 liter per minut.

Sopvalsen behöver endast ett dubbelverkande hydrauluttag med elventil för drivning av soprotorn, sidoborsten, den hydrauliska borstvinklingen och den hydrauliska upp- och nerfällningen av sidoborsten.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se