Nya Metso-återförsäljare i södra Sverige

Värnamo Krosskonsult och Mining & Construction Equipment är nya återförsäljare för Metsos produkter i södra- och mellersta Sverige.

Metso Outotec har tecknat ett distributionsavtal med Värnamo Krosskonsult AB och Mining & Construction Equipment Sweden AB som kommer sälja Metso Outotecs mobila och stationära kross- och siktutrustning samt slitdelar i södra och mellersta Sverige.

De kommer även sköta om service i de båda regionerna. Kontraktet trädde i kraft i april 2021.

– Vi är mycket glada över att gå in i detta samarbete, säger Roar Vasbø, som är chef för Metso Outotecs försäljning och service i Norden. ”För kunderna betyder det bättre och snabbare lokal service. För oss betyder det att vi kan förbättra kundupplevelsen och nå ut till fler potentiella kunder i regionen, särskilt entreprenörer.”

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att kunna erbjuda Metso Outotec samlad utrustning. Det kommer att stärka vår konkurrenskraft och hjälpa oss att betjäna marknaden bättre, tillägger Kristofer Almén, vd för Värnamo Krosskonsult. 

– Vårt mål är att tjäna marknaderna som en enda kontaktpunkt”, förklarar Fredrik Wennberg, vd för Mining & Construction Equipment Sverige. ”Vi erbjuder service, delar, utrustning och kunskap nära kunden.” Han tillägger: ”Flexibilitet är mycket viktigt för våra kunder, särskilt för entreprenörerna. Vi erbjuder hyresmöjligheter och lager så att kunderna snabbt kan få sin utrustning.”

Huvudkontoret är placerat i Värnamo med utrustning och reservdelar och en serviceverkstad. Försäljningskontor finns i Stockholm, Värnamo och Ystad. Personalen inkluderar cirka 20 personer inom service, försäljning och byggteknik.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se