Nya materialhanterare från Develon

Develon lanserar två nya materialhanterare med steg V-godkända motorer. Båda modellerna är designade för att utföra arbetsuppgifter inom en rad materialhanteringsapplikationer och kommer med hydraulisk hyttförhöjning. Foto: Develon, pressbild.

Den koreanska maskintillverkaren Develon, tidigare Doosan, lanserar de nya 24 tons DX230WMH-7 och 25,6 tons DX250WHM-7 materialhanterarna med steg V-godkända motorer.

Båda modellerna är designade för att utföra arbetsuppgifter inom en rad materialhanteringsapplikationer, såsom hantering av metallskrot och annat avfall, återvinning, rivning och timmerhantering.

Som ett resultat av detta är båda maskinerna byggda med en främre och bakre stabilisatorer och en bom och sticka speciellt utformade för materialhanteringsuppgifter.

De nya materialhanterarna är utrustade med en Develon sexcylindrig, turboladdad DL06V dieselmotor, som ger en effekt på 189 hästkrafter vid 1900 rpm. Enligt Develon har motorn ”extremt låga utsläpp” eftersom avgaserna renas med selektiv katalytisk reduktion (SRC), en dieseloxidationskatalysator (DOC) och ett dieselpartikelfilter (DPF).

En standardfunktion är den hydrauliska hyttförhöjningen, som syftar till att ge föraren bättre sikt över redskapet och arbetsområdet.

De nya materialhanterarna kommer med ergonomiska joysticks och en ratt. Maskinerna har tvåvägs extra- och rotationshydraulik. Förare kan använda knappar på joystickerna eller en valfri fotpedal för att styra extra tillbehör.

Ett Develon-utvecklat system, Smart Power Control (SPC), uppges förbättra effektiviteten samtidigt som produktiviteten bibehålls genom variabel hastighetskontroll och pumpmomentkontroll, som automatiskt justerar varvtal efter den last som hanteras. SPC:n kommer med fyra olika arbetslägen: Power+, Power, Standard och Economy.

De nya materialhanterarna har också ett lyftarbetsläge, vilket ger ökad pumpvridmoment, lågt motorvarvtal och en automatisk kraftökning.

Kunder kan också välja på flera olika bom- och stickkonfigurationer beroende på applikationer och preferenser. DX230WHM-7 är utformad för standardlaster medan DX250WHM-7 har en längre front och ytterligare 1,2 tons motvikt.

I hytten finns en ny åttatums Smart Touch-skärm, som visar ett videoflöde från vanliga backkameran och/eller en sidokamera som tillval. Ett läge med delad skärm visar backkameran och maskininformation samtidigt.

Båda modellerna är utrustade med Develon Fleet Management TMS 3.0 Cellular-systemet installerat som standard. Telematiksystemet tillhandahåller platsinformation och en mängd maskindriftsinformation.

I Sverige säljs Develon av Maskin AB i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se