Nya hjullastare från Case

Case lanserar nu den nya G-serien hjullastare på den europeiska marknaden. De kommer med omfattande förbättringar i hela sortimentet.

Case lanserar nu den nya G-serien hjullastare på den europeiska marknaden. Enligt Case kommer den nya generationen med omfattande förbättringar över hela linjen.

Nya Case G-serien kommer med ett nytt vågsystem som uppges vara mer tillförlitligt samtidigt som det ska ge tidsbesparingar. Displayen är integrerad direkt i maskinens huvudskärm och visar skopans nyttolast, antalet lastprocesser, den ackumulerade vikten, orderdata och mycket mer.

Maskinföraren kan lasta varje lastbil exakt och undvika situationer med under- eller överbelastning, eftersom varje skopa vägs exakt. Den totala vikten registreras exakt. Det integrerade vågsystemet gör det lättare för föraren att övervaka den totala lastningen, inklusive den totala volymen som flyttats under en viss tidsperiod, lastningshistoriken sorterad efter kund, ordersedel eller materialtyp. All data tillhandahålls i en omfattande historik.

Case SiteConnect och SiteWatch ingår också som standard i tre år med varje Case G-Series Evolution hjullastare.  

Den nya G-serien Evolution har en ny integrerad nyttolastmätare så att föraren kan läsa och logga varje skopa. Vid inställning av lasten för lastbilen anger systemet när den sista skopan har överskridit mållasten. I detta fall kan ”tip-off” -läget aktiveras, med vilket föraren delvis kan lossa materialet i skopan tills målbelastningen uppnås.

Däcktrycksövervakningssystem

De nya lastarna från Case har en helt ny pekskärm som ger tillgång till alla viktiga maskininställningar och driftsdata. Detta inkluderar elektrohydrauliska kontroller som gör det möjligt att justera parallellyft och lutning på skopan oberoende av varandra för att anpassa den till förarens önskemål och lastningssituation. Varje funktion kan ställas in separat, där man kan välja mellan tre reaktionslägen: mjuk, måttlig och aggressiv.

Case har förenklat det tidigare utbudet av driftlägen för motoreffekthantering med två nya lägen: Smart och Max. Max-läget erbjuder maximal motoreffekt under tuffa driftsförhållanden, medan det nya Smart-läget möjliggör bekvämt arbete med hög effekt och ger bra bränsleeffektivitet.

Med alla bomkonfigurationer kan föraren komma åt den nya parallelllyftfunktionen, som optimerar materialhållningen genom att automatiskt bibehålla vinkeln och inriktningen av skopan eller gafflarna och därmed stöder en smidig lastningsprocess.

För att ytterligare förenkla användbarheten har Case G-serien inbyggt tre nya färgkodade, konfigurerbara knappar på höger armstöd, som gör att föraren kan reagera snabbt och få åtkomst till maskininställningar utan att ta bort handen från joysticken. Inställningarna bestäms av föraren och inkluderar funktioner som vågkontrollen, backkameran, differentialspärren eller belysningen och mycket mer.

Med Case G-serien utökas serviceintervallen från 500 till 1000+ timmar vilket ska innebära att underhållskostnaderna minskat med upp till 20 procent jämfört med nuvarande hjullastarserie.

Dessutom erbjuder Case med det nyligen implementerade Case Care ett standardiserat, planerat underhållsprogram med originaldelar och smörjmedel.

© Anläggninggsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se

Case G-serien inbyggt tre nya färgkodade, konfigurerbara knappar på höger armstöd, som gör att föraren kan reagera snabbt och få åtkomst till maskininställningar utan att ta bort handen från joysticken.